2022. szeptember 29. | 11:53

Gulyás Gergely ismertette a kormány legújabb döntéseit.

Az iskolai téli szünet hosszabb lesz, mint az elmúlt években megszokott volt. 2022. december 22-étől 2023. január 8-áig fog tartani a téli szünet - jelentette be ma délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Mindez tehát azt jelenti, hogy 2022. december 21. lesz az utolsó, és 2023. január 9. lesz az első tanítási nap.

Ezen időszakban kormányzati igazgatási szünetet rendelnek el, a kormányzati igazgatásban dolgozóknak kötelezően ki kell venni a szabadságot - tette hozzá Gulyás.

Magyarország kormányának szóvivője, Szentkirályi Alexandra hozzátette, a téli szünet meghosszabbítása az őszi szünet rovására fog történni. Mindez tehát azt jelenti, hogy nem lesz őszi szünet idén a magyar iskolákban. Gulyás Gergely leszögezte, ez csak a központi őszi szünetre vonatkozik, ugyanakkor az iskolaigazgatók továbbra is szabadon rendelkezhetnek 3 nap szünettel, amit akár őszi szünet kialakítására is használhatnak.

Az iskolai szünet kapcsán hozott döntés a tömegközlekedést is érinti, hiszen vannak olyan járatok, amelyek szünidő alatt más menetrend szerint közlekednek.

Nyitókép: Depositphotos