2021. szeptember 16. és szeptember 22. között fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítaniuk az autósoknak a magyar utakon, olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Focus on the road elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést az említett időintervallumban, amelyhez a magyar rendőrség is nagy erőkkel csatlakozik.

Rendőri igazoltatás
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az egyenruhások elsősorban a menet közbeni rádiótelefon (mobiltelefon) használatot ellenőrzik Magyarország egész területén, de nagy hangsúlyt kap a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is.

A ROADPOL Safety Days (ROADPOL Közlekedésbiztonsági Napok) baleset-megelőzési programjához a hatóság közúti ellenőrzéssel, baleset-megelőzési előadásokkal, és gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik 2021. szeptember 21-én. A meghirdetett program kitűzött célja, hogy ne történjen halálos baleset Európa közútjain.

Nem is olyan régen az Alapjárat is részt vett egy rendőrségi akcióban. Ha kíváncsi vagy, mit mondanak a megállított gyorshajtók, amikor megtudják, hogy fizetniük kell, megtudhatod a következő összeállításból: