Különleges KRESZ-parkot adtak át Budapesten

Közzétéve:
2019-09-24, 16:37

A XVIII. kerületi fiatalok közlekedési kultúrájának fejlesztését szolgálja a családi park.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata egy egyedülálló közlekedési gyakolrópályát adott át a tizennyolcadik kerületben. Ughy Attila, a kerület polgármestere szívügyének tekintette az 50 millió forintos beruházással végrehajtott projektet. A KRESZ-park a Teleki utca és az Aranyaeső utca sarknál található, a Régi Piactér közvetlen szomszédságában.

A Google Maps felületén a Budapest, KRESZ Pálya, Teleki utca keresőkifejezéssel lehet a helyszínre bukkanni a legkönnyebben.

KRESZ park a 18. kerületben

A park célja az, hogy a tizennyolcadik kerületi fiatalok megismerkedhessenek a közlekedési szabályokkal, a gyermekek közlekedési kultúrája fejlődjön. A pályán olyan közlekedési szituációk kerültek modellezésre, melyek megtalálhatók a kerületben. Ennek megfelelően kerültek elnevezésre a parkban az utcanevek, van Ferihegyi repülőtérre vezető út, Üllői út, Nagykőrösi út, Nemes utca, Péterhalmi út is, mindezeken felül modelleztek egy vasúti átjárót valamint a Gilice-téri körforgalmat is.

A Gilice-téri körforgalom modellje

A 18. kerületben kiemelt figyelmet szentelnek a környezettudatosságnak, ennek fényében elektromos autótöltő is helyet kapott a parkban.

A helyszínen a kerületi rendőrkapitányásg oktatások alkalmával ismerteti meg az óvodásokat a közlekedési szituációkkal játékos formában. A helyszíni fotók alapján lesz bőven dolguk a biztos uraknak, hogy a gyermekek maximálisan elsajátítsák többek között a kerékpárral való közlekedés szabályos és biztonságos módját.

„Arra orientáljuk a gyerekeket, hogy játékos körülmények között sajátítsák el a nagybetűs élet kihívásait. Ezzel is próbáljuk minimalizálni a közlekedésben rejlő kockázatokat, megelőzni a figyelmetlenségből, vagy a KRESZ-szabályok hiányos tudásából eredő baleseteket. Nagyon fontos, hogy minél több gyermek, minél többször, már az óvodai és alsótagozatos iskolai keretek között is, ide tudjon jönni, és szakszerű oktatás mellett, játszva tanulja meg a saját és a mások biztonságát jelentő közlekedési szabályokat. A megelőzési szemlélet volt irányadó abban, hogy családbarát kerületként megvalósítsuk ezt az egyedülálló KRESZ-parkot” - mondta Ughy Attila polgármester.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Polgármesteri Hivatal

Kapcsolódó írások

zombi telefon
2019. február 18.
Új országos baleset-megelőzési akció indul, mely az okostelefonozás veszélyeire hívja fel a figyelmet
KRESZ táblák
2019. március 18.
Tudod a kevésbé gyakori táblák jelentését is?

További hírek