2022. november 21. | 08:13

Egy baleset miatt csökkentett kapacitáson működik a Mol Dunai Finomító.

Jelenleg az országba a hatósági ársapka miatt nem éri meg üzemanyagot importálni, így a hazai ellátás közel 80 százalékát a Mol látja el. Ezért is annyira érezhető az ellátásban, ha valamely rendszere nem működik rendesen, ahogy ez történt nemrég a Dunai Finomítóban.

Egy különös meghibásodás miatt az üzem jelenleg csupán 60 százalékos kapacitáson működik. A Mol közlése szerint részben emiatt a cég hétfőtől nagyjából 200 független benzinkútra nem szállít üzemanyagot, amíg a hibát el nem hárítják és helyre nem áll az ellátás.

A lakosok azt mondták az RTL híradónak, hogy mintha durranást hallottak volna az üzemből. A Mol viszont azt reagálta, hogy a hang egy biztonsági rendszerből jött, ami a meghibásodás miatt indult be. Tűz nem ütött ki és senki sem sérült meg, illetve a történtekről értesítették a környező települések polgármestereit.

A javítás a végéhez közelít, a megszorításra a Mol szerint az ellátás biztonságáért volt szükség. A kis benzinkutak a legkeményebb spórolásra szorultak amellett, hogy a bezárás nem opció. Ha bezár, akkor üzemszünetet kell hirdetnie, ebben az esetben a kereskedelemért felelős minisztérium kijelölheti a Mol-t, hogy üzemeltesse tovább a kutat.

MOL Group