Las Vegas: Önvezető autókat tesztelnek a Bűn Városában

Közzétéve:
2020-11-24, 19:26

A Waymo és a Yandex után a Hyundai által támogatott Motional is zöld utat kapott a hatóságoktól.

Egyre közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor az önvezető autók életünk szerves részeivé válnak. Amerikában a Walmart hamarosan kezdi a sofőr nélküli kiszállítást, a Tesla is komoly eredményeket tud felmutatni a technológia fejlesztésében. Most az Aptiv és a Hyundai által támogatott Motional vállalat kapott engedélyt Nevada államtól, hogy Las Vegasban tesztelhessék az önvezető autókat. Ez nem jelenti azt, hogy holnaptól sofőr nélküli Genesis G90 modellek lepik el a kaszinóváros útjait, ám legalább a legfőbb akadály elgördült az útból.

Genesis

Ahogy azt sejteni lehet, az önvezető technológia tesztelését nem könnyű engedélyeztetni. Ennek főként biztonsági okai vannak, illetve a törvényi szabályozások is gátat szabhatnak a fejlesztéseknek. Nevada állam azonban megadta az engedélyt, így a Motional hamarosan csatlakozhat a vele egy hajóban evező Waymo és Yandex vállalatokhoz.

„A következő hónapokban egy fáradságos tesztelési és kiértékelési folyamat végére juthatunk. Ebben a világ legelismertebb biztonsági szakemberei lesznek segítségünkre. Már idén megkezdhetjük az önvezető technológia zártpályás tesztelését” - közölte Karl Iagnemma, a Motional vezérigazgatója.

A kísérleti projekt lefuttatását követően a Motional tisztábban tudja majd megítélni, mennyi időre van szükség ahhoz, hogy az önvezető autókat közutakon is kipróbálhassák. Az eredményeket kiértékeléséhez a Hyundai tapasztalata jelentős támogatást jelenthet, melynek segítségével a felmerülő problémákra a lehető leggyorsabban tudnak majd reagálni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Samsung önvezető autót fog tesztelni
2017. május 04.
A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni
2019 Hyundai Elevate tanulmányautó, vörös, mentőautó minta, oldalnézet, jobbról
2019. január 04.
A Hyundai elkészítette egy gurulni, járni tudó tanulmányautó terveit, ami nagy valószínűséggel az év legbizarrabb koncepcióautója lesz

További hírek