hétfő - 2022. szeptember 26.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Le kell állítani a termelést az Audi neckarsulmi gyárában

A döntés hátterében az orosz-ukrán háború, a világjárvány és a globális chiphiány miatt fellépő ellátási problémák állnak.

Március 25-ig leállítja a termelést az Audi a németországi Neckarsulmban található gyárában. A döntés hátterében az orosz-ukrán háború, a koronavírus-járvány és a globális chiphiány miatt fellépő ellátási problémák állnak. Az elektromos e-tron GT és R8 modelleket gyártó, Böllinger Höfében található üzemben már március 7-e óta szünetel a gyártás, a munka ott is jövő pénteken folytatódhat majd.

A következő napokban és hetekben az Audi, illetve a Volkswagen-csoport anyavállalat válságkezelő szakértői is vizsgálják a hátráltató tényezők üzleti hatásait. Elemzők szerint az Ukrajnában zajló háborús konfliktus az európai autógyártók 15 százalékának termelését befolyásolhatják.

Audi embléma

A Volkswagen, a Porsche és a BMW már korábban korlátozó intézkedéseket vezetett be, miközben a Mercedes is csökkentette a kapacitását a németországi gyáraiban, valamint kecskeméti üzemében. Herbert Diess, a VW-csoport vezérigazgatója a héten arról beszélt, hogy a vállalat az orosz-ukrán konfliktus miatt Észak-Amerikára, illetve különös tekintettel Kínára helyez nagyobb hangsúlyt. Mindeközben az autógyártók többsége felfüggesztette tevékenységét Oroszországban, a háborúban álló felek álláspontjai pedig nem igazán közelednek egymáshoz.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!