Leállítja a termelést két angliai gyárában a Jaguar Land Rover

Frissítve:
2020-02-14, 12:51

A korlátozás megadott napokra vonatkozik. A lépésre a csökkenő kereslet miatt van szükség.

Társszerző: Hajdu Balázs

Bizonyos napokon leállítja a gyártósorokat a Jaguar Land Rover a solihulli és Castle Bromwich-i gyárában, a következő néhány hónapra. Az intézkedés a költségcsökkentési program része, melyre a csökkenő kereslet és az egyre gyengülő eladási mutatók miatt van szükség.

Bizonyos napokon leállnak a gépek a Jaguar Land Rover két angliai gyárában
Bizonyos napokon leállnak a gépek a Jaguar Land Rover két angliai gyárában

Solihullban a Ranger Rover és Range Rover Sport modelleket gyártják, itt március végéig minden pénteken szünetel a termelés. Castle Bromwichban gördülnek le a szalagról a Jaguar F-Type, XE, XF és XJ típusú autók. Ebben a gyáregységben még nem döntöttek a leállást érintő napokról.

Az új munkarend bevezetésének köszönhetően senki nem veszíti el a munkáját, sőt, a dolgozók plusz képzést kapnak a leállás miatt felszabadult időben.

A hírek szerint nem lesz szükség elbocsátásokra
A hírek szerint nem lesz szükség elbocsátásokra

Kínában 14 százalékot estek a JLR eladási mutatói, emellett pedig Európában is csökkent a kereslet. 2019 utolsó három hónapjában újabb, 2,3%-os esés volt megfigyelhető. Tavaly csak 385 197 új modellt gyártottak három gyáregységben, amíg 2018-ban ez a szám megközelítette a 450 ezret.

„Az autóipar kihívásokkal küzd az elmúlt időszakban. Vállalatunk döntő lépéseket tesz a szükséges működési hatékonyság elérése és a hosszútávú sikeresség biztosítása érdekében. Ezúton megerősítjük, hogy lesz néhány apró változás a solihulli és castle bromwichi gyárunk termelési ütemtervében, mellyel reagálunk a globális keresletcsökkenésre, ezzel együtt természetesen teljesítve ügyfeleink igényeit” - áll a Jaguar Land Rover által kiadott közleményben.

A közelmúltban jelentették be, hogy a Halewoodban található gyáregységben 500 ember munkája forog veszélyben, ugyanis háromról kétműszakos munkarendre állnak át. Az áprilisban életbe lépő intézkedéssel 2,5 milliárd fontos költségcsökkentést kívánnak elérni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla

További hírek