2020. június 05. | 22:32

A szervizhálózat továbbra is működik majd, ám az új modellek forgalmazása megszűnt.

A Lada hivatalos magyarországi honlapjáról egy időre eltűntek a forgalmazott modellek, a paletta jelenleg a Vesta és a 4x4 különböző variánsaiból állt. Az esetet az Origo szúrta ki, majd a HVG munkatársa elérte a Ladák forgalmazásában érdekelt Duna Autó Zrt. PR vezetőjét, aki nem cáfolta a hírt, mely szerint a Lada modellek forgalmazása megszűnik, ám hivatalos közleményt csak a jövő jéten terveznek kiadni. A szervizhálózat a továbbiakban is működik majd, ám új modellt már nem lehet rendelni.

Frissítés: A Lada Hungary Kft. hivatalos sajtóközleményben erősítette meg  a hírt, mely szerint bizonytalan ideig megszűnt Magyarországon a modellek forgalmazása.

A Lada egyébként idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, a hazai márkakedvelők körében egy hatalmas örömünnep zajlik. Éppen ezért egy elég megrendítő hír, hogy a hivatalos forgalmazást leállították. Hivatalosan egyébként 2015-ben tért vissza a Lada Magyarországra, előtte a Hungarolada, a szocializmus idején pedig a Merkur forgalmazta az egyes modelleket.

Origo

Lada sajtóközlemény