Lecsapott a budaörsi téglás banda

Közzétéve:
2020-01-21, 16:08

Téglára helyezett, kibelezett autók rontják a Tesco parkoló megjelenését Budaörsön

Nem titok, hogy szerkesztőségünk helyileg a XI. kerület szélén található, így nem meglepő az, hogy rendszeresen járunk át a kollégákkal ebédelni, aprócseprő ügyet intézni a budaörsi Tesco, Kika és még sok más üzlet egységbe. Több mint egy éve szúrtam ki egy magára hagyott fehér Mitsubishi Lancert a parkoló elején, és azóta is minden alkalommal amikor arra járok, konstatálom mi a helyzet vele.

Egy ekkora parkolóban önmagában nem nagy szám, egy magára hagyott autó, engem pusztán a kíváncsiságom hajtott, ezért figyelgettem a gépet már rég óta. Ma azonban egy egészen elszomorító dologra lettem figyelmes. Peti kollégámmal gyanútlan használtautóteszt forgatás közben vettem észre, hogy a kis Lancer haverom, ami addig elég furcsa kiállással, de kerekeken állt, mára a szó legszorosabb értelmében téglákra került.

Még ennél a pontnál is azt hittem, hogy végülis, elég régóta állt itt magára hagyva, biztos kiszúrta valaki. Azonban ahogy haladtunk tovább a parkoló mentén, nem is egy téglára rakott, és teljesen kibelezett, sz*rrá roncsolt gépre lettem figyelmes. Azok többnyire a sűrűbben használt területein álltak a Tesco parkolójának, talán ezért nem ütötték meg a szemem ezidáig. Rögtön kapcsolt az újságíró agy, kértem Petit, hogy kígyózzunk már végig ezen a területen, nézzük meg mi a helyzet.

Rövid, 5 perces gurulászás alatt, 4 különböző rongált, és teljesen szétlopott modellt találtunk, ami több problematikát is felvet. Előszőr is, szétkapni 4 autót nem 2 perc, hogy nem tűnt fel senkinek a parkolóban? Hogy hagyhatnám ezekután nyugodt szívvel a kocsimat, az egyébként magánterületnek számító helyen, anélkül, hogy azon aggódnék, kerekek nélkül találom meg azt?

A következő problémám, hogy aki ennyire módszeresen minden autót szétpakol, az bizony figyeli azt a parkolót, ismét vakarhatom a fejem a biztonságot illetően. Harmadik kérdésem, hogy a parkoló terület üzemeltetője miért nem szállíttatja el az ott rohadó gépeket? De ha az üzemeltető nem teszi ezt meg, a közteres és a rendőr miért krúzol el mellette nap mint nap?

Történt velem egyszer, hogy lejárt a műszaki az első kocsimról, és éppen úgy hozta ki az élet, hogy nem volt zsetta új vizsgát csináltatni, szükséges volt néhány javítás és alkatrész csere, nélkülük nem ment volna át a rostán. 1 hónapra lekellett tegyem a gépet, úgy voltam vele, hogy majd addig el leszek nélküle, úgyis tartozik egy felszíni parkolóhely az albérletemhez távirányítós kapuval (tehát teljes értékű magánterület) majd ott kivárja a sorát.

Ezzel szemben két héten belül megkaptam a közterületes feljelentést, hogy nem elkerített magánterületen én bizony nem tárolhatok lejárt műszakival gépjárművet és elviszik a „pébe” ha nem csinálok vele valamit 30 napon belül.  Ehhez képest a budaörsi tesco parkolóban, ami szintúgy nem elkerített magánterület több mint egy éve rohad ott egy autó, és ahogy a példa mutatja nem is egyedül teszi ezt. Van olyan példány, amin nemhogy műszaki, még rendszám sem volt. Mégis ott állt annyi ideig, hogy a tolvajbanda simán rátegye a koszos mancsát a még menthető alkatrészekre.

Úgy fest az üzemeltetést, és a közigazgatást kicsit sem zavarja a mostanra ronccsá rongált autók látványa, egy nagy kupac barna kréta nem sok, annyit se tesznek rá. A tulajdonosoknak valószínűleg már ne fognak hiányozni ezek az autók, azért mégis nagyon szomorúnak tartom ezt a helyzetet. Budaörsön már nem ez az első csúnya kerék és autóalkatrész lopás az utcán, Pest megye egyik legjobb módú területe mégis féltened kell mindened, amit az utcán hagysz. Hát itt tartunk gyerekek, ha kíváncsi vagy milyen állapotok uralkodnak itt a peremvidéken, csak katt a galériába!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tuning stílusok – a jakuzák által teremtett VIP-stílus
2018. február 05.
Nincs sok elképesztőbb stílus a negyedévszázados múlttal rendelkező VIP-nél. A jakuzák ihlette stílus mára sokat alakult, akárcsak a japánban tevékenykedő bűnszervezet!
ferrari sportautó újbuda garázs parkoló
2019. július 05.
A négytagú szervezet több mint 237 millió forintos kárt okozott.

További hírek