A lengyel autóipar nagyot nyerhet a brexiten

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-06-13, 09:49

Több kelet-közép-európai ország is szeretne közösen dolgozni a japánokkal. Csehország esélyeit az alacsony munkanélküliség is rontja.

A japán cégek, köztük a kocsigyártók is keresik a megoldást arra a helyzetre, ha végül az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. A Japán Külföldi Befektetések Intézete igazgatója, Hiromicsi Mijamoto a Rzeczpospolita nevű lengyel lapnak azt nyilatkozta, számukra nagyon vonzó a kelet-közép európai régió az olcsó és jól képzett munkaerő miatt.

japán autógyártók brexit egyesült királyság

Lengyelország jó helyzetben van, ugyanis mind az Egyesült Királysághoz, mint Németországhoz közel van, ráadásul közel 40 milliós lélekszámának köszönhetően nagynak is nevezhető piaccal rendelkezik. Mindeközben Csehország beruházási esélyeit rontja az alacsony munkanélküliség és a dolgozókkal kapcsolatos anyagi juttatások.

A lengyel kormány mindezek mellett azzal is tovább erősítheti az alkupozícióját, ha adókedvezményeket, és egyéb más engedményeket is felajánl a japánoknak.

Kapcsolódó írások

2019. március 05.
A 2019 Genfi Autószalonon ismét a japán gyártókat vettem górcső alá, azt kell mondjam a jövő tényleg a hibridben van
Check Engine lámpa
2018. december 19.
Egy friss felmérésből kiderült, melyek a legkevésbé problémás autók
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak