Lezajlott a 2019-es MX-5 szezonnyitó! + GALÉRIA

Közzétéve:
2019-04-05, 09:13

Több szempontból is fantasztikus, élményekkel teli hétvége volt a március utolsója, mely főként a kis játékos roadstereknek kedvezett

Évről-évre mélyülni látszik hazánkban a roadster-kultúra, ezt bizonyítja a Magyar MX-5 Klub szervezésében megvalósult esemény. Sikerült egy igazán szezonba illő, tavaszias hétvégén lebonyolítani számos résztvevő közreműködésével.

Mazda MX-5 ND

Ha már Mazdás rendezvényről volt szó, természetesen illett Mazdával megjelenni az oda érkezőknek, ha nem is Miatával, valami mással. Így tettünk mi is a csajokkal, bepattantunk hát a CX-5-be és a Kakucs Ring felé vettük az irányt. A #miataworldbe érve (én így hívtam ugyanis a rendezvényt) igazi kamionosoknak éreztük magunkat a böhöm SUV-val, majd ahogy azt illik, elegánsan kihuppantunk a japán terminátorból és nekifogtunk a munkának.

Mazda MX-5 NA Kakucs Ring

A Kakucs Ring méretéből adódóan a szervezők 80 autóra kellett korlátozzák a jelentkezők számát, így a pályán csak az első 80 delikvens tudta kipróbálni, meghajtani roadsterét. A többiek autója a Ring parkolójában tudott helyet foglalni. A rendezvényen a klasszikus vidám bukólámpás NA-tól kezdve az NB és NC-ken, illetve azok anniversary (évfordulós) és egyéb különkiadásain át minden típus ott díszelgett, amit csak el tudnál képzelni.

Mazda MX-5 szezonnyitó Kakucs Ring 2019

A másnap sem volt behatásoktól mentes, hiszen aznap zajlott a MiataTour Mecsek, ami egy viszonylag hosszabb hangvételű kirándulást foglalt magában. A kanyaroktól semmi esetre sem mentes útszakaszt Szekszárdról indulva tették meg, az irányt pedig a Mecsek felé vették. A mintegy félnapos autózás után a végállomás Budapesten volt esedékes a késő délutáni órákban.

Mazda MX-5 ND metál narancssárga

Mostanság akörül keringenek a gondolataim, hogy talán nekem sem ártana beruháznom egy MX-5-re, a hétvégi szezonnyitó pedig valamelyest még erősített is ezen! A mókás, szombati kiruccanásról többek közt vlogot is készítettünk, melyet majd Youtube csatornánkon érhetsz el!

Kapcsolódó írások

Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen
A restaurátor csapat és az első gyári felújított Miata oldalról fotózva
2018. szeptember 28.
2017. augusztusában a Mazda bejelentette, hogy restauráló programot indít, amelyben a hatalmas népszerűségnek örvendő MX-5 NA-kat varázsolják ismét gyári állapotúra.
Zsolti MX-5-je új pompájában, oldalról fotózva
2018. október 30.
Sokáig kellett rá várni, de megérte! Végre elkészült a kis Miatám és jobb, mint valaha!
Egy játékautó története - I. rész
2018. április 09.
Mazda MX-5 Miata, avagy a kortalan matchbox.