Lezajlott a 2019-es MX-5 szezonnyitó! + GALÉRIA

Közzétéve:
2019-04-05, 09:13

Több szempontból is fantasztikus, élményekkel teli hétvége volt a március utolsója, mely főként a kis játékos roadstereknek kedvezett

Évről-évre mélyülni látszik hazánkban a roadster-kultúra, ezt bizonyítja a Magyar MX-5 Klub szervezésében megvalósult esemény. Sikerült egy igazán szezonba illő, tavaszias hétvégén lebonyolítani számos résztvevő közreműködésével.

Mazda MX-5 ND

Ha már Mazdás rendezvényről volt szó, természetesen illett Mazdával megjelenni az oda érkezőknek, ha nem is Miatával, valami mással. Így tettünk mi is a csajokkal, bepattantunk hát a CX-5-be és a Kakucs Ring felé vettük az irányt. A #miataworldbe érve (én így hívtam ugyanis a rendezvényt) igazi kamionosoknak éreztük magunkat a böhöm SUV-val, majd ahogy azt illik, elegánsan kihuppantunk a japán terminátorból és nekifogtunk a munkának.

Mazda MX-5 NA Kakucs Ring

A Kakucs Ring méretéből adódóan a szervezők 80 autóra kellett korlátozzák a jelentkezők számát, így a pályán csak az első 80 delikvens tudta kipróbálni, meghajtani roadsterét. A többiek autója a Ring parkolójában tudott helyet foglalni. A rendezvényen a klasszikus vidám bukólámpás NA-tól kezdve az NB és NC-ken, illetve azok anniversary (évfordulós) és egyéb különkiadásain át minden típus ott díszelgett, amit csak el tudnál képzelni.

Mazda MX-5 szezonnyitó Kakucs Ring 2019

A másnap sem volt behatásoktól mentes, hiszen aznap zajlott a MiataTour Mecsek, ami egy viszonylag hosszabb hangvételű kirándulást foglalt magában. A kanyaroktól semmi esetre sem mentes útszakaszt Szekszárdról indulva tették meg, az irányt pedig a Mecsek felé vették. A mintegy félnapos autózás után a végállomás Budapesten volt esedékes a késő délutáni órákban.

Mazda MX-5 ND metál narancssárga

Mostanság akörül keringenek a gondolataim, hogy talán nekem sem ártana beruháznom egy MX-5-re, a hétvégi szezonnyitó pedig valamelyest még erősített is ezen! A mókás, szombati kiruccanásról többek közt vlogot is készítettünk, melyet majd Youtube csatornánkon érhetsz el!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen
A restaurátor csapat és az első gyári felújított Miata oldalról fotózva
2018. szeptember 28.
2017. augusztusában a Mazda bejelentette, hogy restauráló programot indít, amelyben a hatalmas népszerűségnek örvendő MX-5 NA-kat varázsolják ismét gyári állapotúra.

További hírek