Lopott teherautóval tarolt le 9 kocsit egy szíriai férfi Németországban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-08, 15:09

Terrorcselekménynek minősítették a gázolást.

Németországban hétfő este egy teherautó belehajtott egy piros lámpánál várakozó kocsisorba, a sofőr összesen 9 kocsit talált el, legalább 7 ember kórházba került a gázolás után. A teherautó lopott volt, azt egy szíriai férfi vezette, aki a letartóztatásakor Allah nevét kiabálta.

A szörnyű esemény a limburgi főpályaudvar előtt történt, a fehér színű teherautóból a sofőr vérző sebekkel szállt ki, az egyik szemtanú szerint a 32 éves szírai férfi zavartan viselkedett, olyan volt, mintha be lett volna drogozva. A szakértők kedden terrorcselekménynek minősítették a gázolást.

Összetört kocsik a limburgi gázolás helyszínén

A rohamrendőrök egyébként már felforgatták az elkövető lakásást, akiről kiderült, hogy 2015-ben érkezett Németországba. A Bild úgy tudja, hogy a férfi korábban több bűncselekményt is elkövetett már, többek között szexuálisan zaklatott egy 16 éves lányt, illetve egyszer súlyosan bántalmazott egy másik embert. A német lap szerint drogbirtokláson is rajtakapták már őt.

Az elmúlt években rengeteg dzsihádista támadás történt Németországban, 2016-ban egy tunéziai férfi 12 embert ölt meg, amikor egy lopott teherautóval behajtott a berlini karácsonyi vásárt megtekintő tömegbe.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek