Luxuskocsikra specializálódott autótolvaj-bandára csapott le a Készenléti Rendőrség

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-16, 11:00

Nagy hal akadt a zsaruk horgára.

Felderített és felszámolt egy nemzetközi autótolvaj-bandát a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya (KR KÜFFO). A kompánia összesen 237 millió forint kárt okozott.

Az ügy felgöngyölítése közben a nyomozók kiderítették, hogy a szerb és horvát állampolgárokból álló tízfős banda külföldről, egészen pontosan Ausztriából, Németországból és Olaszországból lopott el 26 luxuskocsit, amelyek különböző szegedi garázsokban kötöttek ki. A bűnszervezet aztán Szerbiába vitte a járműveket, ahol azokat eladta – előtte persze a tolvajok gondosan megváltoztatták a kocsik egyedi azonosítójeleit (pl. alvázszám, motorszám, rendszám).

Szegedi garázsban „pihentetett” lopott kocsi

A rendőrök a 26 luxusverdából 7-et megtaláltak, azokat gyorsan le is foglalták. Az autótolvajok 56 különböző bűncselekményt követtek el, és összesen 237,2 millió forint kárt okoztak. Ebből az összegből 52,8 millió forint térült meg a lefoglalt autóknak köszönhetően.

Lopott autó hátulról fotózva

Később kiderült, hogy a bűnszervezet élén álló 40 éves szerb gengszternek már sok van a rovásán. Franciaországban lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte az egyik francia bíróság a férfit, akit Norvégiában 3 év börtönre ítéltek betöréses lopások miatt. Ha ez nem lenne elég, még Szlovéniában is nyomoztak utána a rendőrök.

Meghamisított azonosítójel

A 10 bűnözőből 3 már rács mögött van, ők mostanság a Szegedi Fegyház és Börtönben tengetik a mindennapjaikat. 3 gyanúsított szabadlábon védekezik, a maradék 4 gazfickó ellen pedig elfogatóparancsot adott ki a magyar rendőrség.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek