A Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy szeptember 25-én katonai konvoj közlekedésére kell számítani az ország több helyszínén. A menetoszlop vonulása miatt várhatóan megnövekszik a forgalom az érintett útszakaszokon.

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár nemzetközi gyakorlatot hajtott végre Újdörögdön szeptember 7-25. között, a gyakorlat végeztével a magyar katonák útra kelnek pénteken. Ez azt jelenti, hogy a mai napon az Újdörögd-Szolnok útvonalon (Újdörögd -77-es számú főút - 8-as számú főút - M7 - M0 - M4 - Szolnok térségében) megnövekedett közúti gépjárműforgalomra kell számítaniuk az autósoknak.

Katonai menetoszlop vonul a magyar utakon

A Magyar Honvédség mint mindig, most is megígérte, hogy a vonatkozó jogszabályok betartása mellett arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja meg az autósok nyugalmát. Cserébe arra kéri a közlekedőket,hogy  vegyék figyelembe azt, hogy a konvojok mérete, sebessége és haladása eltér a mindennapi közúti közlekedésben szokottaktól.

A Honvédség hetekkel ezelőtt jelezte, hogy 2020. szeptember 7-e és 2020. október 7-e között nemzetközi katonai gyakorlatokat tartanak Magyarországon, emiatt pedig fokozott katonai gépjárműforgalomra kell számítani több városban is ezen időszak során.

„A főbb érintett városok közé tartozik Pápa, Székesfehérvár, Tata, Veszprém és Szolnok. E települések térségében, valamint a főutakon, autópályákon katonai járművek, konvojok közlekedésére számíthatnak az autósok, így nem árt a fokozott óvatosság” – jelezte a Magyar Honvédség szeptember elején.