hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Magával ragadó jelenség a Ford GT új különkiadása - KÉPEK

2022. február 10. | 12:57

Megjelenésével a klasszikus versenyautókat idézi.

Az autóversenyzés egyik híres epizódja volt, amikor 1966-ban a Fordnak sikerült megtörnie a Ferrari egyeduralmát a Le Mans-i 24 órás versenyen. Ezt a sztorit dolgozza fel Az aszfalt királyai című film, aminek a középpontjában az eredeti Ford GT állt. Ehhez érkezett most egy új különkiadás, ami fantasztikus megjelenésével és teljesítményével igazán méltó utódnak tekinthető.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition
Fotó: Ford
Ford GT Alan Mann Heritage Edition
Fotó: Ford

A különleges, limitált kiadású Ford GT az eredeti AM GT-1 előtt tiszteleg, a rendkívül egyedi prototípus könnyű anyagokból épült a versenypályán elért kivételes teljesítmény érdekében. Ebből az autóból mindössze kettő példány épült, ezek továbbfejlesztése vezetett a GT Mk 2 megszületéséhez, amely 1966-ban legyőzte a Ferrarit.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition
Fotó: Ford

A 2022-es Ford GT Alan Mann Heritage Edition könnyű szénszálas karosszériával rendelkezik, és büszkén viseli az eredeti AM GT-1 piros és arany színeit, a korhű matricákról nem is beszélve. A Ford a hagyományőrzés jegyében az első lökhárítót, a motorszárnyakat, az oldalsó küszöböket, a tükröket és a hátsó diffúzort is szénszálas anyaggal látta el. Az autó 20 colos kerekeken gurul, az erőteljes lassításról pedig a piros Brembo féknyergek gondoskodnak.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition
Fotó: Ford

A vezető és az utas mögött egy ikerturbós, 3,5 literes V6-os található, amely 660 lóerőt és 745 Nm nyomatékot produkál. Ezt a hétfokozatú duplakuplungos automata váltó küldi a hátsó tengelyre. Álló helyzetből 2,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára az autó, aminek végsebessége 350 km/óra.

Ford GT Alan Mann Heritage Edition
Fotó: Ford

A 2022-es Ford GT Alan Mann Heritage Edition szállítása még ebben a negyedévben megkezdődik, és csak az előzetesen jóváhagyott ügyfelek számára lesz elérhető. Hogy mennyit kell fizetni az új különkiadásért, azt nem lehet tudni.

Most pedig tekintsd meg a Ford Mustag GT-ről készített tesztvideónkat:

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!