Magyarországra akarja hozni a Teslát a Nemzeti Befektetési Ügynökség

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-19, 08:50

Nem lehetetlen a dolog.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tovább lobbizik azért, hogy Magyarországra hozza a Teslát, erről Ésik Róbert vezérigazgató beszélt.

Elon Musk a múlt héten jelentette be, hogy a Tesla első európai gigagyára Németországban fog megépülni, nem messze Berlintől. Korábban több magyar kormánytag is azért lobbizott, hogy a Tesla-gyár Magyarországon épüljön fel, Szijjártó Péter külügyminiszter például 2017 decemberében személyesen is meglátogatta a Tesla amerikai központját, de 2018-ban Varga Mihály pénzügyminiszter is tárgyalt a céggel, eredménytelenül.

Tesla Model 3-as állnak egymás mellett
Fotó: Tesla.hu

A Nemzeti Befektetési Ügynökség azonban nem hagyja annyiban a dolgot, a HIPA azon munkálkodik, hogy a Tesla Magyarországon is megvesse a lábát. Ésik Róbert szerint a Teslának lesznek még európai beruházásai, itt jöhet a képbe Magyarország.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a magyar piac vonzó a külföldi szereplőknek, példaként említette a Samsung SDI-t, amely Gödön építi meg a világ egyik legnagyobb akkumulátorüzemét.

„Azt meg tudom erősíteni, hogy a Tesla nem került le a HIPA térképéről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez idővel akár gyümölcsöt teremhet. Elég csak a Jaguar-Land Rover 2015-ös döntését felidézni, amely fájó volt Magyarország számára, de annál nagyobb volt az öröm, amikor a cég három évvel később a kontinentális mérnöki és beszerzési központját Budapestre hozta” – tekintett pozitívan a jövőbe Ésik.

Ha neked is megjött a kedved egy Teslához, ne habozz tovább és keresd fel a Tesla.hu oldalt, vagy a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit!

Világgazdaság

Getty Images

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Elon Musk
2020. június 08.
A városi személyszállítást reformálná meg Elon Musk.

További hírek