Már az új elektromos Honda e ára is 11 millió forint alatt van!

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-06-17, 14:15

Az új elektromos autók vásárlását ösztönző állami támogatás hatására a Honda is árcsökkentést eszközölt.

Ahogyan az várható volt, sorra jelentik be az importőrök Magyarországon az árcsökkentéseket. Amióta a kormány megújította az új elektromos autók terjedését támogató programját, a legtöbb márka igyekszik ennek megfelelően belőni a modelljei árát. Az új kampányban bruttó 11 millió forintos vételárig az államtól 2,5 millió Ft-os támogatás igényelhető, felette pedig 500 000 Ft lehet ez az összeg, de a 15 milliónál drágább autókra már nem jár semmiféle kedvezmény.

Honda e elektromos autó

Ez igazi „gatyaletoló versenyt” generált az autóiparban itthon, mindenki igyekszik csökkenteni az árakat annak érdekében, hogy beférjenek az értékhatárokba, ne veszítsenek vásárlókat pusztán azért, mert elektromos gépjárműveikre nem igényelhető a támogatás. Egy friss sajtóközleményben a Honda is jelezte, hogy ezentúl az új elektromos Honda e belépőmodelljének ára is belefér a keretbe. De ha valaki fellátogat a Honda honlapjára, akkor már az új árat fogja látni.

A kis elektromos Honda kétféle teljesítménnyel és kétféle felszereltségi szinttel érhető el. Az alap Honda e-t egy 136 lóerős motor mozgatja, a magasabb felszereltségű Honda e Advance modellt pedig ugyanannak a villanymotornak a 154 lóerős kivitele. Ez utóbbi annyiban különbözik még az alapfelszereltségestől, hogy kérhető 16 és 17 colos keréktárcsákkal is. A pontos árak pedig a következőképpen alakulnak: az alapmodell 10 999 000 Ft-ba, az Advance kivitel pedig 12 679 000 forintba kerül függetlenül attól, hogy a 16-os vagy a nagyobb 17-es kerékkel kérik-e. Az árak az állami kedvezménnyel 8 499 000, illetve 12 179 000 Ft-ra módosulnak.

Honda e beltér

A Honda újdonsága számos különleges megoldást tartogat a modern kütyük kedvelőinek. Például a külső visszapillantó tükrök helyén csak kamerák vannak, amelyek a műszerfal két szélére, az A- és B-oszlopok tövébe elhelyezett képernyőn mutatják az autó környezetét. A középső belső visszapillantó tükör sem tükör többé, hanem csupán egy képernyő, amely szintén kamera képét közvetíti. A megoldás hatalmas előnye, hogy nincs többé korlátozott kilátás hátra esős időben (vízcseppek a tükrökön), sötétben vagy vakító fényszórókkal közlekedő mögöttes forgalom miatt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Hivatalos Honda sajtóanyag

Kapcsolódó írások

 Elektromos Honda e
2019. július 20.
Az állam egyik kezével elvesz, de a másikkal néha ad. Ezt kihasználva egyre kedvezőbb áron lehet elektromos kisautóhoz jutni.
2019-es Nissan Leaf elölről
2020. június 08.
A Leaf bizonyos változataira így a maximális állami támogatás igényelhető.

További hírek