Már harmadszor hívják vissza Vauxhall Zafira B modelleket

Közzétéve:
2019-04-29, 10:41

A brit gyártó 235 000 modellt hív vissza gyulladásveszély miatt

Társszerző: Hajdu Balázs

A Vauxhall autógyár már harmadik alkalommal kényszerül arra, hogy Zafira B modelleket hívjon vissza. Ezúttal 235 000 autó érintett. A visszahívás oka, hogy újabb gyulladásveszélyesnek találták a családi járművet.

lángoló Zafira B modell
A Vauxhall 2005 és 2014 között már visszahívott Zafira B modelleket

A brit gyártó képviselői korábban azt állították, hogy minden veszélyforrást elhárítottak. A mellékelt ábra nem ezt mutatja, ugyanis az autók ismét a túlmelegedés jeleit produkálják. Stephen Norman, a vállalat vezérigazgatója nagyon sajnálja a történteket, ezzel együtt pedig ígéretet tett a tulajdonosok biztonságának megőrzésére. A GM tulajdonában lévő cég vesztesége akár 100 millió font is lehet.

A vállalat képviselői elmondása szerint az akkumulátort és a fűtésrendszert összekötő kábelen lévő csapszeget kell kicserélni. A Vauxhallt azzal vádolják, hogy tudott a rendellenességről, mégsem avatkozott közbe, ennek kivizsgálása már bűnügyi eljárás keretében kerülhet sor. A Vauxhall állítása szerint korábban minden életveszélyt okozó hibát elhárítottak – úgy tűnik, mégsem.

Vauxhall Zafira B

2015-ben és 2016-ban már sor került Zafira B modellek visszahívására, miután a The Sun magazin 300 tűzesettel kapcsolatban életveszélyre hívta fel a figyelmet. A mérnökök szerint a kábelkötegben keresendő a probléma forrása. 

Egy Zafira éppen azon a napon kapott lángra, amikor a tulajdonos megkapta a levelet a visszahívásról. Egy másik autó már „javítás” után gyulladt ki. 

lángoló Zafira B modell

„Az első két visszahívási hullám a problémák döntő részét megoldotta. Történt azonban egy olyan tűzeset, melyet a vezeték csatlakozójának túlmelegedése okozott. Abban a pillanatban, amikor tudomásomra jutott a történés, rögtön a teljes visszahívás mellett döntöttünk” - mondta Stephen Norman vezérigazgató az esetekkel kapcsolatban.

A Vauxhall tagadta azokat a vádakat, mely szerint az elektronikus klímarendszerrel ellátott autók is tűzveszélyesek lennének – 2018-ban mégis 4 000 ilyen járművet hívtak vissza.

Forrás:

További autós hírek

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Mára még egy buszt érintő eset, ezúttal Érdről, az Alsóerdősor utcából. Satu fékezett a kamerás autós és a busz is,…

Olvasónk, Surin Zsolt küldte a videót. A helyszín Zugló, a Balázs és Ungvár u. sarok. A Volkswagen figyelmetlen sofőrje megáll…

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 14-én este arról, hogy egy autó Veszprém belterületén, a Haszkovó úton kidöntött egy villanypóznát…