Talán meglepően hangzik, de az Audi eddig még nem gyártott tisztán elektromos járműveket Németországban. Az E-Tron GT sorozatgyártását már azelőtt megkezdik, hogy a végső változat bemutatásra került volna.

e-tron GT

A környezetbarát villamosenergia, valamint a megújuló forrásból származó hő segítségével az összeszerelési folyamat is karbonsemlegessé válik.

„Az Audi termékkínálatát sportos elektromos modellek vezetik, az E-tron GT pedig kiválóan illeszkedik ebbe a sorba. A Böllinger Höfe sportautókat gyártó egységünkben készülnek az A6, A7 és A8 modellek plug-in hibrid változatai is. Az E-Tron GT lesz a vállalat első teljesen elektromos autója, mely Németországban készül. Hatalmas mérföldkő ez számunkra, ezzel egy újabb lépést tehetünk egy fenntarthatóbb jövő felé” - fogalmazott Helmut Stettner, a Neckarsulmban található gyáregység vezetője.

e-tron GT

Az Audi először a 2018-as Los Angeles-i Autószalonon mutatta be az E-Tron GT prototípusát. A sorozatgyártásba kerülő változat hivatalos leleplezése egyelőre még nem történt meg, ám erre akár a következő hetekben sor is kerülhet. Az értékesítés várhatóan 2021 második negyedévében indulhat el, az E-Tron GT ára a hírek szerint 30 millió forint körül mozoghat majd.