Március végéig bezárja gyárait a Ferrari a koronavírus miatt

Közzétéve:
2020-03-15, 22:55

A korlátozás a Forma-1-es részleget is érinti.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Ferrari március végéig felfüggesztette a termelést a modenai és maranellói gyáregységeiben. A korlátozás a Forma-1-es részlegre is kiterjed.

A COVID-19 koronavírus eddig több mint 1400 halálos áldozatot szedett Olaszországban, miközben a fertőzöttek száma meghaladja 21 ezret. Észak-Olaszország van a legsúlyosabb helyzetben, a járvány pedig egyre gyorsabban terjed. A boltok, éttermek, szolgáltatóegységek is bezártak, az emberek számára kijárási tilalom van érvényben.

Ferrari

A Ferrari számára is a dolgozók egészsége a legfontosabb, ezért – számos megelőző intézkedés mellett – a gyártás felfüggesztése mellett döntött. Az adminisztratív tevékenységek normál mederben zajlanak tovább, a Scuderia Ferrari Forma-1-es részleg azonban március 27-ig leáll.

„Ezekben a nehéz időkben elismeréssel szeretnék szólni a Ferrari dolgozóiról, akik az elmúlt napokban a márkánkra jellemző szenvedéllyel és elkötelezettséggel végezték munkájukat. A beszállítóink mellett nekik köszönhetjük, hogy nem kellett leállítanunk a termelést. Most viszont március végéig felfüggesztjük a gyártást. Gondolnunk kell a dolgozóink, valamint családjuk egészségére és biztonságára. Vevőinknek és szurkolóinknak üzenjük: erős újrakezdésre készülünk” - mondta Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója.

A Forma-1-es idény kezdetét sem kímélte a koronavírus-járvány. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj mellett, a bahreini, vietnámi és kínai futamot is elhalasztották. A 2020-as F1-es idény várhatóan május végén veheti kezdetét.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ferrari
2020. szeptember 11.
A listán számos világbajnoki autó található, közülük az F2004-es modellt láthatja a közönség a hétvégén Mugellóban.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek