A magyarországi Automobil & Tuning Show immáron 14. életévét tölti be, mindez pedig az évről-évre növekedő színvonalnak és sikernek köszönhető. 2019-ben a kilátogatók Európa 17 országának több száz tuningolt autócsodájával és külföldi hírességekkel találkozhatnak a budapesti Hungexpón!

Az AMTS (kezdetben CARSTYLING.HU SPORTAUTÓ ÉS TUNING SHOW) már legelső, 2006-os évi lebonyolításakor az év legnagyobb látogatottságú tuning rendezvényének örvendett. A 20 000 fő izgalmát a Halálos Iramban 1. és 2. részének egy-két kiállított legendás autója fokozta tovább. Azért szerintem ez korántsem tekinthető gyenge kezdésnek!

Eltelt két év, 2008-at mutat a naptár: a nagyvonalú show Szegedről hazánk fővárosába költözött, a Hungexpo bőséges területet nyújtott - és nyújt azóta is - a brutális gépezeteknek. A nagyközönség is egyre nagyobb számban lett érdekelt az autóköltemények iránt, ekkor már dupláját számolták a vendégeknek.

A tizennégy éve minden esztendőben megrendezésre kerülő show híre hamar elterjedt nemzetközi körökben is, így örömmel csatlakoztak a neves külföldi tuning vállalatok is a rendezvényhez. 2010-ben „beújították” az élő autóépítés fogalmát, mely annyit tesz, hogy egy teljesen hétköznapi helyen (legyen az egy bevásárlóközpont), elkezdtek szanaszéjjel átépíteni egy V-ös Golfot, ami később gazdára talált egy szerencsés látogató személyében.

Az elajándékozott vasmasinák felhozatala is egyre inkább erősödött, hiszen volt, aki egy VW Sciroccót, egy Audi TT-t vagy éppen egy BMW Z4 Roadstert vihetett haza játszósnak. Itt említeném meg, hogy AMTS idei zárónapján (március 24.) egy ötödik generációs Ford Mustang Coupé kerül kisorsolásra a belépőjeggyel regisztrált, illetve a nyereményjátékban résztvevő látogatók között! Szóval hajrá!

Fel se merüljön benned, hogy a 4 000 köbcentis, hathengeres motorral szerelt amerikai izomautóra stock formátumban csorgathatod a nyálad az eseményen. Természetesen NEM. A bőgő masinát hatalmas érdeklődés közepette, szakavatott kezek mindössze négy nap leforgása alatt varázsolták igazán egyedivé: leültették, méretesebb kerekeket kapott Toyo abroncsokkal vértezve, külsejét színátmenetes fóliába burkolták. Na, ugye, hogy máris megjött az étvágyad?!

Egy biztos, a 2019-es AMTS idén sem fog csalódást okozni apukáknak, anyukáknak, kisgyerekeknek, hiszen a szervezők gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja a saját stílusvilágához illő standot. A röpke három napra itthon még sohasem látott tuning legendák teszik tiszteletüket fővárosunkban.

„Múlt, jelen és jövő autócsodái egy helyen”

Az AMTS szlogenje sokaknak már ismerős lehet, nos az idei rendezvényen is eleget tesznek az állításnak azzal, hogy Magyarországon itt fog elsőként bemutatkozni a Volkswagen egyik legfrissebb tanulmánya, a tisztán elektromos ID. CROZZ! Elöljáróban csak annyit, hogy a járgány 83 kWh-s akkucsomagot hordoz padlólemezébe építve, mellyel akár 500 km-es hatótáv megtételére is képes. Mintegy 30 perc alatt feltölthető 80%-ra, sorozatgyártása várhatóan 2020-ban indul majd. To be continued a helyszínen… ;)

Az Automobil és Tuning Show ideje alatt egyetlen belépővel a következő programok lesznek megtekinthetők:

 • Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
 • Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
 • EV-GreenTech – elektromos autó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
 • Classic Automobil Show - restaurált klasszikus autók, veteránok, oldtimerek
 • Magyarok a világ járműgyártásában - hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
 • DRIFT és GYMKHANA Bajnokság – A látványos autósportok exkluzív versenye
 • OFF-ROAD Show – Minden, ami terep, épített, látványos pályán
 • Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
 • Tuning találkozó és kiállítás - több száz magánépítő és klub bemutatkozása
 • Gyári Csúcsmodellek – exkluzív tárlat a márkák sportmodelljeiből
 • SUV Zóna – szabadidőautó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
 • Egész napos programok – kültéren és beltéren egyaránt, az egész családnak

Az Automobil és Tuning Show 2019-es nyitvatartása:

 • 2019. március 22-23: 9:00-19:00 óráig
 • 2019. március 24: 9:00-18:00 óráig

További információk az AMTS-ről: