A McLaren Elva a Sennánál is gyorsabb lett

Közzétéve:
2019-11-14, 13:08

Az Elva a McLaren 520 millió forintos új szuperautója tető és ablak nélkül.

Nyugi, a szélvédőt felárért kérheted a McLaren legújabb, Ultimate Szériájába tartozó modelljéhez, amely az Elva névre hallgat és a 1960-as évek McLaren-Elva M1A, M1B és M1C szellemiségét viszi tovább. Az övvonal kivitelezése gyönyörű lett, elindul fentről, lefele, majd a hátsó kerék előtt hirtelen fel, épp annyira kecses mint amennyire dög!

Ez nyilván szubjektív, de nekem nagyon tetszik a britek első nyitott közúti autója, amely nem csak szép, de erős is lett. Az utasok mögött egy 4,0 literes, ikerturbós V8-as kapott helyet, amely 815 lóerőt és 800 Nm nyomatékot enged a hátsó kerekekre a hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül.

A McLaren-Elva M1  és az új Elva

Állítólag 3 másodperc alatt eléri a 100-as tempót, 6,7 másodperc alatt máris 200-on van, ezzel gyorsabb mint a Senna, legalábbis az utóbbi tartományban, mondjuk sajnos nem árulta el a gyártó, hogy mennyit nyom az Elva, szerintem 1000 kg körül lehet, mivel nincs szélvédő és tető sem, illetve a szénszálas kompozitnak köszönhetően rengeteg súlytól megszabadultak.

A McLaren Elva homogén háttér előtt

További komoly technikai megoldások is megbújnak a kasztni alatt, ugyanis ennél alkalmazták először az úgynevezett Aktív Légkezelő Rendszert (AAMS). Ez úgy működik, hogy a légbeömlőn beáramló levegőt szétosztja, majd a cockpit előtt tovább is engedi, ezzel olyan hatást ér el, mintha egy valóságos szélvédő óvná az utasokat. Vaskos felárért lehet hozzá kérni hagyományos szélvédőt, 24 karátos motorborítást, vagy éppen platina pakett készletet.

A McLaren Elva utastere

Így nem meglepő, hogy mindössze 399 darabot készítenek belőle és egy több mint 500 millió forintos árcetli lobog rajta. A szerencsésebbek pedig már jövőre birtokba is vehetik a sajátjukat.

A McLaren Elva hátulról fotózva

„A McLaren Elva egy igazi, vérbeli roadster, amely mindent feláldoz a vezetés élvezetének oltárán.  Lenyűgöző, magával ragadó élményt nyújt, és tökéletes kapcsolatot teremt az autó, a vezető és a környezet között” – nyilatkozta Andy Palmer.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

További autós hírek

Gusztustalan bosszút állt egy autós, aki nem bírta elviselni, hogy megelőzték. – írja az origo. A Ford Mondeo vezetője se…

A jelenlegi adatok szerint egy 33 éves férfi személygépkocsival közlekedett Dorog irányába, amikor egy kanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a…

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Kapcsolódó írások

Árverésre bocsátják Ayrton Senna McLarenjét
2018. február 03.
Az a Senna által vezetett MP4-8 kerül “kalapács alá”, amellyel utoljára nyert a brazil legenda Monacói Nagydíjat.
McLaren Senna GTR, elölről fotózva
2018. november 07.
A McLaren Senna GTR tanulmányt a Genfi Autószalonon mutatták be, most pedig néhány technikai adatot is napvilágra hozott a wokingi gyártó.
 az eladó McLaren Senna szemből fotózva
2018. november 26.
Mindössze 11 km-rel eladó egy gyönyörű, fekete McLaren Senna
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!