Még olcsóbbak lesznek az üzemanyagok szerdától

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-09, 09:50

Egy forint híján ugyanannyival csökken a benzin és a gázolaj ára.

A hét közepén tovább mérséklődnek az üzemanyagárak Magyarországon, tudta meg a Holtankoljak.hu. A 95-ös benzin bruttó 7 forinttal kerül majd kevesebbe szerdától, míg a gázolaj átlagára 6 forinttal változik.

A koronavírus terjedése miatt folyamatosan csökken az üzemanyagok iránti kereslet, hiszen az emberek nem tudnak mostanában annyit utazni, mint általában. Az OPEC bizottsága múlt héten 1 millió hordó/napos csökkenést javasolt, Oroszország viszont nem támogatta az olajkitermelés még erősebb visszafogását. Erre az OPEC felmondta a kitermelést korlátozó megállapodást.

Üzemanyagot tölt az autójába egy hölgy

Szaúd-Arábia aztán bejelentette, hogy napi 10 hordó fölé növeli a nyersolaj-kitermelést áprilisban, aminek hatására hétfőn közel harmadával csökkent a kőolaj világpiaci ára. Magyar idő szerint hétfő reggel a Brent 33,31 dolláron, 26,42 százalékos mínuszban, a WTI pedig 29,50 dolláron, 28,54 százalékos veszteségben állt.

Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben majd tovább zuhanhatnak az üzemanyagárak, már csak azért is, mert a forint mostanság jól tartotta magát a dollárral szemben, jelenleg 299 forintot kell fizetni 1 dollárért. Szerdától a benzin átlagára 358 forint lesz, a gázolaj átlagára pedig 370 forintra válozik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Magyar bankjegy
2020. augusztus 04.
Idehaza majdnem 9 százalékkal csökkentek a benzinárak 2019 elejéhez képest.
Üzemanyagot töltenek egy autóba
2020. március 23.
Matekoztak egyet a NAV-osok, erre jutottak.

További hírek