A holland hatóságok lefoglaltak egy Nissan GT-R-t, miután a sportkocsit vezető személy 159 km/órás sebességgel száguldott Rotterdam belvárosában.

Az eset még a múlt hét végén történt. A helyi média jelentése szerint a Nissan egy meg nem nevezett BMW-vel versenyzett, és a traffipax szerint 159 km/órával közlekedett abban a zónában, ahol 50 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség. Vagyis a sofőr kirívó gyorshajtást követett el.

Nem ez volt az egyetlen probléma a kocsival: az Autoblog.nl beszámolója szerint a sportautóra szerelt német rendszám hónapokkal ezelőtt lejárt, ezért a rendőrök GT-R lefoglalásán felül a francia állampolgárságú sofőr vezetői engedélyét is bevonták.

A holland rendőrség az Instagram-oldalán osztott meg egy képet a fekete GT-R-ről. A kocsi további sorsáról az ügyészség dönt majd, a jármű valószínűleg egy ideig távol marad az utaktól. Magyarországon a hatóság által lefoglalt autók a NAV által rendezett árveréseken szoktak feltűnni, nemrég emiatt komoly jogi bonyodalomba ütközött az adóhatóság.

Nyitókép forrása: Nissan