Amint láthatod nem a Nivus crossover volt az egyetlen új modell, amelyet a Volkswagen az éves médiakonferencia során bemutatott. A cikkben található kép volt látható Herbert Diess elnök háta mögött, amikor arról beszélt, hogy az Amarok lesz a Volkswagen Commercial Vehicles és a Ford közötti együttműködés egyik első gyümölcse.

Ha visszaemlékszel, a két társaság 2019 januárjában fedte fel globális szövetségének terveit, miszerint együttműködnek a kereskedelmi haszongépjárművek és a pickupok szegmensében. Ez azt jelenti, hogy a második generációs Amarok sok alkatrésze meg fog egyezni a vadonatúj Rangerrel.

Az új VW Amarok rajza

A tervrajz az Amarok erőteljes megjelenését mutatja, bár nem számíthatunk arra, hogy a  gyártásba kerülő változat ennyire agresszív lesz. Az autógyártók hajlamosak eltúlozni a részleteket, amikor vázlatokat bocsátanak ki és valószínűleg most is ez történt. Elég csak a motorháztetőre vagy az óriási kerekekre pillantani. Ezek hajaznak a Rangerre, akárcsak a méretes hűtőmaszk.

Az Amarok-Ranger fúzión kívül is van együttműködés a két gyártó közt, mégpedig az új Ford Transit Connect, amely a nemrégiben bemutatott 2020-as VW Caddyn alapul.