csütörtök - 2022. October 06.
18 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Meghalt két csecsemő, mert az apjuk a forró kocsiban felejtette őket

11 hónapos volt az ikerpár.

Életét vesztette két csecsemő New Yorkban, mert az édesapjuk a forró autóban hagyta őket közel egy teljes munkanapra.

A 39 éves apa egy ezüst színű Honda Accorddal ment dolgozni a James J. Peters Orvosi Központba úgy, hogy magával vitte a 11 hónapos ikergyerekeit is. Minden bizonnyal kiment a fejéből, hogy a csöppségek ott vannak vele, egyszerűen a forró kocsi hátsó ülésen hagyta őket bekötve (a nappali hőmérséklet minden nap 30 fok körül alakult a városban múlt héten).

A New York Times beszámolója szerint a férfi, miutén végzett a munkában, beült a kocsiba, és már egy rövidebb utat megtett vele, amikor észlelte, hogy a gyerekek is ott vannak a kocsiban. Abban a pillanatban kipattant a kocsijából, és kétségbeesésében üvölteni kezdett.

Ezt követően egy arra járó gyalogos hívta fel a rendőrséget, aki már a telefonban elmondta, hogy a gyerekek nem lélegeznek. A halál beálltát a kiérkező rendőrök állapították meg, Mariza és Phoenix Rodriguezként azonosítva a csecsemőket. Az apát őrizetbe vették, és elvitték kihallgatásra.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy senkit sem szabad a forró kocsiban felejteni hosszabb ideig, hiszen az tragédiához vezethet, ahogyan ez sajnos az ikerpárnál bekövetkezett. Itt van elrettentő példaként kollégáim kísérlete, akik sokáig ültek három forró kocsiban, az eredmény önmagáért beszél.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!