Meghamisított traffipaxfotót tett közzé a rendőrség a saját oldalán?

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-04, 12:33

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el a gyorshajtó mustangos ügyében.

A rendőrség két napja arról számolt be, hogy a traffipax bemért egy Ford Mustangot, amely október 8-án a megengedett 90 kilométer/óra helyett 236 kilométer/órával közlekedett Hajdú-Bihar megyében. A HVG most arról ír, hogy a mustangos csak 136 kilométer/órával ment, amikor a traffipax lefotózta az izomautót. A rendőrség később eltüntette az eredeti cikket, amely rossz fényben tüntette fel a Mustangot vezető sofőrt.

Traffipaxfotón szereplő Ford Mustang hátulról
A rendőrség honlapján megjelent fotó szerint a Mustang 236-tal ment

Valahogy a lap birtokába kerültek az esettel kapcsolatos hivatalos dokumentumok, köztük volt a traffipaxfotó eredetije, a büntetésről kiállított csekk és a befizetésről szóló igazolás is. A HVG a sofőrt is elérte, aki elmondta, hogy aznap valóban túllépte a sebességhatárt, de nem igaz, hogy 236-tal száguldozott, annál jóval lassabban, 136-tal ment. A mustangos azt is elmondta, hogy sorra kapta az üzeneteket, miután a hír körbefutott a magyar sajtón, sokan lebunkózták és elítélték őt.

Traffipaxfotón szereplő Ford Mustang hátulról
A traffipaxfotó eredetije szerint viszont „csak” 136-tal közlekedett az izomautó

A HVG mellett a Telex is megkereste a rendőrséget, amely később utóbbinak azt válaszolta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el a hírrel kapcsolatban. Az eredeti cikk, amire sokan hivatkoztak, már nem elérhető, tehát elképzelhető, hogy valóban egy meghamisított traffipaxfotót tett közzé a saját honlapján az állami bűnüldöző szervezet.

Nem elérhető tartalom a police.hu oldalon

HVG

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek