Megijedt a rendőrautótól, nyomban összetörte a lopott buszt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-08, 12:59

A tolvajnak gyorsan inába szállt a bátorsága.

Elég komoly bűncselekmény-sorozatot hajtott végre egy 19 éves srác még 2019 májusában. A fiatalember rendszámtáblákat lopott, tört-zúzott, majd ellopott egy buszt. Amit aztán összetört.

A 19 éves újszentiváni férfi május 2-án gyalog indult haza a hajnali órákban, útközben egy parkoló kocsiról lelopta a rendszámtáblákat, aztán kárt tett több buszban is. Ezek közül egyet nem rongált meg, inkább ellopta azt. Miközben vezetett, meglátott egy rendőrautót, bepánikolt, idegességében berongyolt egy mellékutcába.

Rendőrautó, előtte egy összetört busz

A rendőrök persze azonnal üldözőbe vették a srácot, aki nem állt meg, továbbhajtott, majd összetörte a lopott autóbuszt egy erdős résznél. A 19 éves tettes lepattant a járműről, majd berohant a fák közé. Ideiglenesen így meg tudott lépni a rendőrök elől, de fél napon belül megtalálták őt a zsaruk.

A gyanúsított beismerő vallomást tett, ez enyhítő körülmény lehet a tárgyalása során. Egy jó ügyvédre is szüksége lesz, mert rongálás bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt is büntetőeljárás indult ellen. Arról már nem is beszélve, hogy a vezetés közben elkövetett vétségekért is felelnie kell majd.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legfrissebb híreire, nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek