Nem lazsál a rendőrség, a járőrök egyre többször csapnak le a legpofátlanabb magyar sofőrökre, akikre civil rendőrautókból vadásznak. A Pofátlan(TAN)ítási akció – ami eredetileg csak december 23-ig tartott volna – immár a negyedik felvonásánál tart. A cikkben megtekinthető videóból kiderül, hogy karácsony első napján sem ültek a babérjaikon a zsaruk.

A rendőrség december elején jelentette be, hogy karácsonyig jelöletlen, kamerával felszerelt rendőrautók fogják róni a budapesti utakat. Volt olyan, hogy 48 óra leforgása alatt 32 sofőrt bírságoltak meg a járőrök.

Az ORFK elégedetten szemlélte az eseményeket, ráadásul az emberek elsöprő többsége is üdvözítőnek találta a kezdeményezést, ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy a rendőrség az egész országra kiterjeszti a civil rendőrautós razziát 2020-ban. Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési és közlekedési osztályának vezetője ugyanakkor még nem fedte fel minden kártyalapját, azt ugyanis nem közölte, hogy az emberek melyik megyékben, és mikor számíthatnak civil rendőrautók felbukkanására.