Megint gyorshajtókra vadásztak a rendőrök

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-09-21, 16:21

Három tuning autónak is bevonták a forgalmiját.

Budapest XIII. kerületében 2019. szeptember 20-án pénteken éjjel úgynevezett komplex ellenőrzést tartottak a rendőrök. A cél ezúttal is a hétvégi gyorsulási versenyek megakadályozása volt, mint már sokadjára az idei esztendőben.

A rendfenntartó erők közel 100 gépjárművet vizsgáltak meg, ellenőrizték, hogy azok minden tekintetben megfelelnek-e ahhoz, hogy forgalomban közlekedhessenek. Három esetben úgy látták, szabálytalan átalakításokat végeztek a kocsikon, így azok forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták. Négy autót gyanúsnak találtak, azokat szigorított műszakira kötelezték.

A sofőröket meg is szondáztatták, arról azonban nem szól a fáma, hogy bárkit is ittas vezetésen kaptak volna.

A rendőrség közleménye szerint korántsem ez volt az utolsó ilyen akció, a tervek szerint folytatódni fognak az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítását szolgáló akciók. Pontos információkat azonban nem tettek közzé a közelgő ellenőrzések várható időpontjával kapcsolatban, az eddigi tendenciák alapján elsősorban a hétvégi estéken várhatóak ezek.

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek