Lecsapott a rendőrség: 9 forgalmit is elvettek egy illegális gyorsulási versenyen – VIDEÓ!

Közzétéve:
2019-04-15, 13:12

Péntek éjjel indult a razzia, szombat hajnalig tartott

Nem alakult jól a péntek estéje az Újpesten gyorsulási versenyt rendezőknek, hiszen a BRKF és a közlekedési hatóság közös akció keretében razziát tartott. A hatóság emberei az Ipari park és az Óceánárok utcát zárták le a Megyeri út és Külső Váci út között, nem sokkal péntek éjfél előtt. A szervezett akció másfél órán át tartott, a törvény emberei pedig igencsak alapos munkát végeztek.

Összesen 53 járművet vizsgáltak át, a tulajdonosok adatait is egyeztették. Megnézték, nem szerepel-e valamelyik jármű a körözési listán, és hogy rendben vannak-e a biztosítási papírok. Aztán jött a fekete leves, hiszen a műszaki állapotot is megvizsgálták. Az autókat tetőtől talpig átnézték, és az illegálisan átépített vagy tuningolt járművek forgalmi engedélyét pedig bevonták. Volt olyan, akinél a kipufogórendszer nem stimmelt, másnál pedig a futómű volt távol a gyári állapotától. Összesen 9 járműnél találtak engedély nélküli átalakítást, további két esetben pedig a forgalmi engedély hiánya miatt szabtak ki bírságot. Egy résztvevőt viszont feljelentettek, mert nem volt kötelező felelősségbiztosítása.

A hatóságok korábban bejelentették, hogy komoly intézkedésekkel igyekeznek visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket, valamint az engedély nélküli tuningverdák számát is csökkenteni szeretnék. Az újpesti éjszakát megzavaró eseményről videó is készült, a rendőrségtől származó információk szerint az ellenőrzött személyek "jelentős hanghatással zavarták a fővárosiak nyugalmát, pihenését".

Forrás:

MTI

Kapcsolódó írások

rendőr igazoltat
2019. július 15.
Volt olyan autós, aki a megengedett 50 helyett 125 km/h-val száguldozott.
1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.