Megjelent egy új közlekedési tábla Magyarországon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-19, 11:27

A járványhelyzet miatt helyezték ki a táblákat.

Magyarországon eddig nem látott közlekedési táblák jelentek meg a gyorsforgalmi utakon, amelyek az országon átsuhanó kamionosok számára is nyitott benzinkútra és pihenőhelyre hívják fel a figyelmet.

Tudniillik az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében a pihenőhelyek egy részét lezárták a tranzitforgalomban közlekedő kamionosok előtt. Ők a járványhelyzet ideje alatt csak ott állhatnak meg szusszanni és tankolni, ahol ezt tábla jelzi nekik.

Nyitott benzinkútra és pihenőhelyre figyelmeztető közlekedési tábla

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön elmondta, hogy továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a teherszállítás folyamatosságát és akadálymentességét fenntartsák, mert ez szükséges az emberek ellátásnak biztosításához és az országok gazdaságának működőképességéhez. Magyarország és Szlovákia vonatkozásában például a korábban kijelölt két határátkelő helyett három helyen - Rajkánál, Parassapusztánál és Tornyosnémetinél - is átengedik a kamionokat.

A Hegyeshalom-Nickelsdorf határátkelőhely osztrák oldalán pedig a lehető leggyorsabban szétválasztják majd a kamionforgalmat és a személyforgalmat annak érdekében, hogy a Magyarországon csak éjszaka átengedett tranzitforgalomra várók ne tartsák fel a kamionforgalmat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Origo

MTI

Kapcsolódó írások

Szlovénia felől érkező kamionok a magyar-szlovén határ közelében az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020 márciusában
2020. április 22.
Magyarország is meghosszabbítja a COVID-19 ellen bevetett különleges szabályokat.
Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.

További hírek