Megjött a Hyundai i30 N frissített változata

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-25, 12:58

A dél-koreai márka nagyon sok részletében újította meg a sportautót.

Bemutatták a Hyundai i30 N frissített változatát. A ráncfelvarrott modell nem csak külsejében újult meg, a műszaki adottságaiban is erősödött. Kezdve az erőforrással, az autó egy 2 literes turbómotort kapott, amely egy hatsebességes manuális és egy nyolcfokozatú N DCT olajfürdős duplakuplungos automata váltóval is rendelhető. A sztenderd i30 N esetén 250 lóerős, a Performance Package csomagnál pedig 280 lóerős teljesítményt kapnak a Hyundai ügyfelei.

Ha érdekel a Hyundai i30 N Performance változata, akkor az alábbi videót látnod kell!

Frissített Hyundai i30 N egy versenypályán, féloldalról

Ami a funkciókat illeti, a biztonsági rendszerek terén történt előrelépés, a frontális ütközéselkerülő rendszer például gyalogosfelismerőt is kapott, továbbá a DCT váltós változatba kerül még holttérfigyelő és keresztirányú forgalomfigyelő- és ütközéselkerülő rendszer is.

Frissített Hyundai i30 N egy versenypályán, hátulról, féloldalról

Ami a külsőt illeti, a jól észrevehető változtatások közé lehet sorolni a 19 colos könnyűfém felniket, az új üléseket és az új LED-es fényszórókat is. A V-alakú lámpák adják a nappali menetfény egyedi megjelenését. Az autó hátulján is megfelelően sok változtatást eszközöltek, hiszen a hatchback kivitel egy újragondolt diffúzort is kapott.

Frissített Hyundai i30 N belső tere

Az utastérben különleges anyagok találhatók, ilyen a prémium bőrkárpit és az Alcantara borítás. Ezen kívül a Hyundai elérhetővé teszi a fűthető kormány és fűthető első ülés funkciót is. Ezekhez választható az N Light ülés is, amely 2,2 kilogrammal nyom kevesebbet, mint a hagyományos változat. Ha már a súlynál tartunk, maga a kocsi is könnyebb lett, ha nem is jelentősen, köszönhetően a könnyített kivitelnek.

A továbbfejlesztett modell majd 2021 elejétől lesz rendelhető Európában. A bevezetés pontos időpontjáról és az értékesítési árakról még nem tudni pontos információkat.

Hyundai

Kapcsolódó írások

2021-es Hyundai i30 N látványterv elölről
2020. szeptember 17.
A hot hatch hivatalos leleplezése is hamarosan bekövetkezik.
Hyundai Veloster N
2018. november 15.
Versenyképes árral indít az Államokban a Hyundai ütős kis hot hatch modelljével. A Veloster N-ért közel 8 millió forintot kell letenni az asztalra.

További hírek