A Hyundai i30 Fastback N hivatalosan a 2018. október 4-én kezdődő Párizsi Autószalonon fog debütálni, azonban dél-koreai alkotók nem bírtak magukkal, így már a jövőheti banzáj előtt lerántották róla a leplet!

Hyundai i30 Fastback N

A gyártó elkészítette az „N” kivitelt a szegmens első ötajtós kupéjából, melyhez a kimagasló teljesítményt is garantálják. A Hyundai legújabb zászlóshajójának orra, azon belül is a hűtőrács, valamint a fényszórók megszólalásig hasonlítanak a kis i30 N hatchbackéhez.

Hyundai i30 Fastback N hátulja

Egy-két héttel ezelőtt volt szerencsénk letesztelni a Performance csomaggal megáldott virgonc ötajtóst, melynek 275 lóereje nem vallott kudarcot a pályán. Turbós 2,0 literes motorja kifinomultan kooperált a 6-fokozatú manuális váltóval, a kipufogóvégek pedig úgy durrogtak, ahogy illik. Ezután már izgatottan várjuk, hogy a Fastback N is minél hamarabb a kezünk közé kerüljön!

Hyundai i30 N Alapjárat

Hátuljával igyekszik különcködni, a csomagtartó és a hátsó lámpák más alakot kaptak, valamint felkerült egy vaskos, fekete szárny is. A kabint fekete-piros színkombináció uralja, de emellett természetesen helyet kapott a precíz „N” kormány, illetve egy 20 centi átmérőjű multimédiás fejegység is.

A Fastback erőforrását szintén egy 2,0 literes turbós négyhengeres benzinmotor testesíti meg, a sztenderd kivitel 246 lóerőt, míg a Performance csomaggal ellátott modell 271 lóerőt kínál. A gyengébbik kivitel 6,4 másodperc, utóbbi pedig 6,1 másodperc alatt teper nulláról-százra. A nyomaték 352 Nm, a végsebesség mindkét kivitel esetében 250 km/h.

Hyundai i30 Fastback N beltér

Öt különböző vezetési mód közül lehet válogatni, ezek a: Normál, Sport, ECO, N és N Custom. A 4,34 méter hosszú Fastback N tágas csomagtere az alapmodellel ellentétben már 450 liternyi helyet kínál, ám sajnos maga a gépezet összességében valamivel nehezebbre sikeredett.

A dél-koreai márka természetesen további N modellek tervezését és bevezetését fontolgatja, így talán még az is lehet, hogy a jövőben egy kétüléses sportautó gyártására is sor fog kerülni.

Hyundai i30 Fastback N oldala

Ami pedig az i30 Fastback N-net illeti, a sorozatgyártást 2018 novemberére datálják, az ügyfeleknek pedig az átvételre 2019 elejéig kell várniuk. A modell bevezető árát 32 500 euróra, vagyis 10,5 millió forintra saccolják.