kedd - 2023. február 07.
1.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 622 Ft
100 668 Ft
D 668 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megkezdték a Lánchíd pályaszerkezetének bontását

2021. július 16. | 19:32

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok.

A Lánchíd felújítása idén májusban kezdődött meg. Első lépésként a Dunát fém- és lőszermentesítették. Ennek részeként emeltek ki a víz alól egy török kori ágyúgolyót.

Ezt követően felállították a pesti oldalon a toronydarut és átépítésre került a Clark Ádám tér. Eközben elkészült a Lánchíd függesztett állványzata is. Egy hónappal ezelőtt, június 16-án teljes mértékben lezárták a forgalom elől a hidat.

A BKK friss közleménye szerint a felújítás folyamatosan, az ütemterveknek megfelelően történik.

A dísz- és közvilágítás már eltávolításra került a hídról. Felmarták az aszfaltot, megkezdték az útpályaszegély bontását is. Egy héttel ezelőtt fogtak hozzá a Lánchíd útpályájának bontásához. A szakemberek a híd közepétől kezdték meg e folyamatot, s két irányba haladnak annak “felszeletelésével”. Ez annyit takar, hogy 2-3,5 tonna súlyú darabokra szelik, majd a kiemelést követően elszállítják az elemeket.

A kiemelés után a lyukakon keresztül rá lehet látni a híd acél-tartószerkezetére. Azt, hogy megfelelő-e ezek állapota, mérnökök vizsgálják, s adott esetben feljegyzik, hol szorul javításra.

Időközben a Lánchídra emelik az építkezéshez szükséges két bakdarut. Megépült az a sínpályarendszer, amelyen a daruk fognak közlekedni. A tegnapi napon megkezdték a híd láncainak korrózióvédelmi munkálatait.

Ha sikerül tartani az ütemtervet, akkor a Lánchíd felújítása 2023-ra készül el. Ide kattintva találsz további híreket és fotókat a felújtás folyamatával kapcsolatban.

Súlyos büntetésre számíthat az M5-ösön büntetőfékező nő Tiszta levegőt követelnek Karácsony Gergelytől

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!