csütörtök - 2022. October 06.
20 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megújult a Google Térkép, befellegzett a Waze-nak?

Az iPhone felhasználókra is gondolt a keresőcég.

A Google bejelentette, hogy egy sor új funkcióval bővült a Google Maps alkalmazás, amelyek most már az iPhone felhasználók számára is elérhetőek lesznek.

A Google szép fokozatosan emelte át a Waze-ban megismert funkciókat a Mapsbe, ezek közé tartozott például a traffipaxfigyelő is. Azonban ezek a funkciók eddig csak az androidosok számára voltak elérhetőek, mostantól azonban változik a helyzet.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a Waze sorsa (amelyet 2013-ban vásárolt fel a Google), ha mindenki a Mapset vagy az Apple saját navigációs alkalmazását fogja használni, akkor bizony nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Waze.

via GIPHY

A Waze-hoz hasonlóan tehát egy ideje már a Google Térkép is alkalmas arra, hogy valós időben adjon információt a sofőröknek az utazást hátráltató tényezőkről (pl. baleset, forgalmi dugó). Sőt, a Maps most a napokban 4 új kategóriával bővült, az alkalmazást használók útfelújításra, útlezárásra, lerobbant járművekre és haladást akadályozó tárgyakra is fel tudják már hívni a többiek figyelmét. A Google Maps új szolgáltatásai globálisan jelennek meg az Android és iOS rendszereken.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!