Megújult a Google Térkép, befellegzett a Waze-nak?

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-21, 13:56

Az iPhone felhasználókra is gondolt a keresőcég.

A Google bejelentette, hogy egy sor új funkcióval bővült a Google Maps alkalmazás, amelyek most már az iPhone felhasználók számára is elérhetőek lesznek.

A Google szép fokozatosan emelte át a Waze-ban megismert funkciókat a Mapsbe, ezek közé tartozott például a traffipaxfigyelő is. Azonban ezek a funkciók eddig csak az androidosok számára voltak elérhetőek, mostantól azonban változik a helyzet.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a Waze sorsa (amelyet 2013-ban vásárolt fel a Google), ha mindenki a Mapset vagy az Apple saját navigációs alkalmazását fogja használni, akkor bizony nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Waze.

via GIPHY

A Waze-hoz hasonlóan tehát egy ideje már a Google Térkép is alkalmas arra, hogy valós időben adjon információt a sofőröknek az utazást hátráltató tényezőkről (pl. baleset, forgalmi dugó). Sőt, a Maps most a napokban 4 új kategóriával bővült, az alkalmazást használók útfelújításra, útlezárásra, lerobbant járművekre és haladást akadályozó tárgyakra is fel tudják már hívni a többiek figyelmét. A Google Maps új szolgáltatásai globálisan jelennek meg az Android és iOS rendszereken.

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

Itt az első magyarországi kárbejelentő app!
2017. február 27.
Rugalmasabbá és gyorsabbá válik a kárbejelentés, köszönhetően egy innovatív alkalmazásnak
Az autós alkalmazások Szent Grálja - Waze Andorid App
2017. november 23.
Kiválthat egy navigációs applikáció egy kimondott céleszközt? Örök vita, pro és kontra érvek feszülnek egymásnak, de még egyértelmű győztes nem került ki a ringből. Vagy mégis?
Jöhet a Waze navigáció a CarPlay-re is
2018. június 05.
Jó hírem van a CarPlay-t használóknak, ugyanis hamarosan a Google Maps és a Waze navigációk is elérhetők lesznek a rendszeren.
denver csapda sár google maps
2019. július 01.
Körülbelül 100 sofőr került igen kellemetlen helyzetbe.