Megújult a Google Térkép, befellegzett a Waze-nak?

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-21, 13:56

Az iPhone felhasználókra is gondolt a keresőcég.

A Google bejelentette, hogy egy sor új funkcióval bővült a Google Maps alkalmazás, amelyek most már az iPhone felhasználók számára is elérhetőek lesznek.

A Google szép fokozatosan emelte át a Waze-ban megismert funkciókat a Mapsbe, ezek közé tartozott például a traffipaxfigyelő is. Azonban ezek a funkciók eddig csak az androidosok számára voltak elérhetőek, mostantól azonban változik a helyzet.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a Waze sorsa (amelyet 2013-ban vásárolt fel a Google), ha mindenki a Mapset vagy az Apple saját navigációs alkalmazását fogja használni, akkor bizony nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Waze.

via GIPHY

A Waze-hoz hasonlóan tehát egy ideje már a Google Térkép is alkalmas arra, hogy valós időben adjon információt a sofőröknek az utazást hátráltató tényezőkről (pl. baleset, forgalmi dugó). Sőt, a Maps most a napokban 4 új kategóriával bővült, az alkalmazást használók útfelújításra, útlezárásra, lerobbant járművekre és haladást akadályozó tárgyakra is fel tudják már hívni a többiek figyelmét. A Google Maps új szolgáltatásai globálisan jelennek meg az Android és iOS rendszereken.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Itt az első magyarországi kárbejelentő app!
2017. február 27.
Rugalmasabbá és gyorsabbá válik a kárbejelentés, köszönhetően egy innovatív alkalmazásnak
Az autós alkalmazások Szent Grálja - Waze Andorid App
2017. november 23.
Kiválthat egy navigációs applikáció egy kimondott céleszközt? Örök vita, pro és kontra érvek feszülnek egymásnak, de még egyértelmű győztes nem került ki a ringből. Vagy mégis?

További hírek