szombat - 2023. június 10.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megütötte a mentőst, mert az nem fért be autóval a kapuján - vádat emeltek ellene

2022. november 03. | 09:18

Pedig a mentősök már bementek ellátni a férfit, aki rosszul lett, de ez nem volt elég.

Még 2022 februárjának végén történt, hogy mentőt riasztottak egy férfihez, aki rosszul lett. A településen a férfi apja várta a mentősöket, hogy autójával kísérve felvezesse őket birtokához. A telek kapujánál viszont megállt a mentőautó, mert úgy ítélték, nem férnek át alatta.

A mentőápoló és a mentőtiszt a szükséges felszereléseket magához véve gyalog indult el, hogy ellássák a férfit. Harmadik kollégájuk - a sofőr - további felszerelésekkel indult volna utánuk, de a férfi apja elkezdte agresszívan szidalmazni és számonkérni őt, amiért nem hajtott fel a házig.

Ezután az apuka ököllel fejen ütötte a sofőrt, aki emiatt a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette. A nyomozás során a szakértők arra jutottak, hogy csupán a véletlen műve, hogy a mentős könnyebb sérülésekkel megúszta, az ütés jellegéből fakadóan súlyosabb sérüléseket is szenvedhetett volna.

Ezért az ügyészség most közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg az 52 éves férfit. Indítványozták, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki rá felfüggesztett szabadságvesztést és kötelezze a bűnügyi költségek kifizetésére, ami nagyjából 55 ezer forint.

Magyarország Ügyészsége
Ingyen tárazhatsz be fényvisszaverő mellényekből, kerékpáros villogókból most pénteken, ezt kell tenned hozzá 14 éve ezen a napon volt minden idők egyik legdrámaibb F1-es végjátéka

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!