Hivatalossá vált, hogy jövőre, vagyis 2022-ben visszatér a Genfi Autószalon! A koronavírus-járvány miatt a 2020-as és a 2021-es kiállítás is elmaradt, a tavalyi rendezvény lefújása 11,3 millió dolláros veszteséget jelentett a szervezők számára, akik most újult erővel vetik bele magukat a munkába.

A szokásos médianapokat február 17-én és 18-án tartják, aztán a kiállítás 2022. február 19-27. között a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A kiállítók regisztrációja már megkezdődött, így az autógyártók már elkezdhetik tervezni a standjaikat. A szervezők szerint a jövő évi Genfi Autószalon „lényegesen eltér majd a korábbiaktól”, bár a várható változásokról még nem közöltek részleteket. Voltak pletykák arról, hogy a következő Genfi Autószalon csak a média számára lesz látogatható, de a szervezők megerősítették, hogy a 2022-es kiállítás nyilvános lesz, az érdeklődőknek nyilván be kell majd tartaniuk az akkor érvényben lévő járványügyi előírásokat.

Az évek során számos autógyártó fordított már hátat a hagyományos autószalonoknak, mivel kezdtek irrelevánssá és túlságosan drágává válni. Miután a 2020-as Genfi Autószalon elmaradt, az új modelleket (például a Bugatti Chiron Pur Sportot, a Bentley Bacalart és a Porsche 911 Turbót) online mutatták be az újságíróknak és a rajongóknak.

A vállalatok július közepéig jelezhetik részvételi szándékukat, akkor már látni fogják a szervezők, hogy a gyártók milyen mértékű lelkesedéssel viseltetnek az esemény iránt. A Genfi Autószalon az utolsó években közel 600 látogatót vonzott, egy hosszabb kihagyás után az emberek még inkább ki lehetnek éhezve egy ilyen jellegű kiállításra. A németországi Nemzetközi Autószalon idén szeptemberben Frankfurtból Münchenbe költözik, a Los Angeles-i Autószalon pedig idén novemberben tér vissza.