2023. március 28. | 12:35

Kiderült, mi lehet a megoldás.

Ha eddig az M7-esen közelítetted meg Budapest felől a Balaton északi partját, de eleged van már a dugókból, akkor a Mávinform jó hírekkel szolgál számodra. Az észak-balatoni vasútvonalakon ugyanis gyorsabbak lesznek a vonatok.

Ennek előkészületei során március 29-étől szerdától április végéig pályafelújítást fognak végrehajtani az említett vasútvonalon. Összesen tizenkét vasúti átjárót fognak átépíteni.

Az idei év során a nyíltvonali pályarészek felújítása mellett több állomást is átépítenek, felújítanak. Így szeretnék megszüntetni a sebességkorlátozásokat a vonalszakaszokon, így a vonatok nagyobb sebességgel fognak tudni közlekedni a tervek szerint.

A munkálatoktól azt remélik, hogy a menetrend betarthatóbbá válik. A Mávinform közleményében hangsúlyozta, hogy az észak-balatoni vonalon az elmúlt években a Szabadbattyán-Balatonfüred vonalszakasz villamosítása már megtörtént, és az állomások részlegesen már akadálymentesítettek.

Jelenleg több helyen is 60 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben a vonatok számára a felújításra váró 700 méteres szakaszon. Ha befejeződnek a felújítások, akkor a szóban forgó szakaszokon ismét 80 km/h-val suhanhatnak a vonatok.

Módosul egyes járatok menetrendje átmenetileg

A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon március 29-tól április 5-ig a pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Balatonkenese és Balatonfüred között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Április 11-től 27-ig a Szabadbattyán-Alsóörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend, ez idő alatt Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek.

A MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. április folyamán vágányzár keretében fogja végezni a felújítást.

„A munkálatok során az anyagok rakodása, szállítása, sínek vágása, bontási és építési munkák elvégzése miatt nagyobb zajterhelés lesz, ezért a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság” - derül ki a közleményből.

MTI

Depositphotos