Menet közben gyulladt ki az extra ritkaságú Ferrari

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-01, 10:30

Ebből a modellből mindössze 1 darab készült a világon.

A legtöbb Ferrari rajongó talán még nem is hallott az UFO kinézetű Ferrari 512 S Modulóról, amiből egy darab működőképes bemutató autó készült, és sosem került gyártásba. Azt az egy tanulmányautót James Glickenhaus filmproducer vásárolta meg a Pininfarinától, most pedig kigyulladt alatta.

Glickenhaus éppen Monaco utcáin furikázott a szuperkocsival (amelynek a lyuggatott motorházteteje alatt egy 550 lóerős V12-es motor lapul), amikor a verda hirtelen lángra kapott, mint kiderült, a felújításhoz egyedileg gyártott kipufogórendszer fogott tüzet. A tulajdonos gyorsan aktiválta a beépített tűzvédelmi rendszert, amely el is oltotta a lángokat.

Megégett a Ferrari 512 S Modulo karosszériája

A karosszéria hátul csúnyán megsérült, de Glickenhaus egyáltalán nem esett pánikba, elmondása szerint nem lesz nagy ügy kikozmetikázni a károkat.

Glickenhaus tehát szerencsésebb volt, mint az a sofőr, aki előzés közben veszítette el az uralmát a Ferrarija fölött. Az olasz autógyár más okból kifolyólag is bekerült nemrég a hírekbe, az alábbi videót megnézve megtudhatod, miről is van szó.

Kapcsolódó írások

1970-es Ferrari 512 S Modulo oldalról
2019. június 10.
Az 1970-es Genfi Autószalonon mutatták be a Ferrari 512 S Modulo koncepcióját, amely ezután a feledés homályába merült
A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.

További hírek