Menet közben ment át villámhárítóba egy Toyota

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-09-19, 08:01

Felvillanyozódtak a Toyota utasai.

Videó készült arról, ahogy egy villám kétszer is belecsap ugyanabba a Toyotába. Szerencsére senki nem sérült meg, azt nem tudni, hogy a japán kocsi elektronikája hogy viselte a dolgot.

Az egészen döbbenetes jelenségre Oroszországban került sor – persze hogy ott, ahol a legtöbb őrültség szokott történni. A felvételből látszik, hogy pocsék időjárási körülmények között haladtak az autók, amikor hirtelen megtorpant a sor.

A fedélzeti kamerával felszerelt kocsi előtt poroszkáló Toyotába aztán váratlanul kétszer is belecsapott a villám, a zenei aláfestés is elég komolyra sikeredett. Egészen kicsi a valószínűsége annak, hogy egy autóba egyáltalán egyszer is belecsapjon a villám, a duplázás aztán pláne ultraritka. De hát látjuk, hogy van rá példa. A lényeg, hogy senki sem sérült meg.

Villám csap egy Toyotába

Pár napja Magyarországon is történt egy hasonló eset, igaz, ott csak egyszer csapott a villám abba az autóba, amely az M6-oson haladt. A jármű füstölögve állt meg a leállósávban, ami nem volt szerencsés, tekintve, hogy tök sötét volt az autópályán. Hála a jó égnek annál az esetnél sem történt személyi sérülés.

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
2019-es Toyota Supra tuning elülről
2019. október 18.
A Toyota sportautója máris kedvelt tuningalapnak számít.

További hírek