A Mercedes offolta a New York-i Autószalont

Közzétéve:
2019-12-09, 07:40

A járműkiállítások népszerűsége egyre csak csökken és csökken.

A digitális korszakban az autó kiállítások egyre kevésbé népszerűek az autógyártók körében, akik inkább önálló bemutatókat rendeznek és marketingre költik azt a több millió dollárt, amit a pár napos kiállítás felemésztene.

A Mercedes úgy döntött, hogy nem vesz részt a 2019-es Detroiti és Chicagói Autószalonon, illetve a 2020-as New York-i Autószalonon sem lesz standjuk. Az AutoNews szerint a német cég nemet mondott az áprilisi rendezvény szervezőinek. A döntésnek nem örültek a helyi kereskedők, rossz lépésnek tartják azt.

A Mercedes Maybach GLS menet közben egy épület előtt

„A New York Autószalon kihagyása rossz döntés a Mercedes számára, ha figyelembe vesszük, hogy más luxusmárkák, például az Audi és a Lexus nagy mértékben van jelen. Ez egy verseny, amiből kimaradni hatalmas hiba” – mondta egy keleti partvidéki Mercedes-kereskedő, aki anonim akart maradni.

A Mercedes Maybach GLS műszerfala

Mark Scheinberg, a NY Autószalon elnöke szerint hatalmas érvágás ez a kereskedőknek, akik elég vehemensen fejezték ki egyet nem értésüket és remélik hamarosan megváltozik a marketingstratégia. Erre minden esélyük megvan, hiszen a Mercedes még nem nyilatkozott a Los Angeles-i Autószalonon való részvételről.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.

További hírek