hétfő - 2023. február 06.
-8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Mitsubishi is leállította a termelést Oroszországban

2022. április 11. | 08:39

Nem volt meglepő lépés a japán gyártó részéről.

A logisztikai nehézségek miatt a Mitsubishi Motors további értesítésig felfüggeszti a termelést a Stellantisszal közösen tulajdonolt oroszországi üzemben, közölte a japán vállalat.

Az országba irányuló járműexportot és alkatrészellátást már korábban felfüggesztette a cég ugyanerre az okra hivatkozva. A termelés átmeneti megszüntetéséről szóló bejelentés várható volt, a Stellantis ugyanis március végén jelezte, hogy a súlyos alkatrészhiány miatt kénytelen lesz bezárni a Kalugában található furgongyárát.

A Mitsubishi logója
Fotó: Depositphotos

A Moszkvától 150 kilométerre délnyugatra fekvő üzemben a Mitsubishi Pajero Sport készül, a Stellantis pedig a Citroën, az Opel és a Peugeot számára gyárt középkategóriás haszongépjárműveket ugyanott. Carlos Tavares vezérigazgató elmondta, hogy a Stellantis a kalugai furgongyártás egy részét a franciaországi Hordainban és az angliai Lutonban található üzemekbe helyezi át, és befagyasztja a további oroszországi beruházási terveit.

Az oroszországi új személygépkocsi-eladások márciusban meredeken csökkentek, és már a kilencedik egymást követő hónapban zsugorodtak. Ez annak tudható be, hogy az ellátási láncokban tapasztalható nehézségek miatt az iparág folyamatosan akut hiánnyal küzd, miközben a rubel egyre jobban elértéktelenedik a gazdasági szankciók hatására, a recesszióra való felkészülés jegyében pedig most sokan lemondanak az autóvásárlásról.

Nyitókép: Mitsubishi

Megvan a megállapodás, májustól drágul a taxizás Budapesten Olyan történt a Formula E-ben, amire senki sem számított

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!