A Model 3 a világ legbiztonságosabb autója?

Közzétéve:
2019-06-29, 11:41

Ha téged is hajt a kíváncsiság aziránt, hogy vajon mi teszi olyan biztonságossá a Tesla népautóját, most megtudhatod!

A legtöbb Tesla rajongó tisztában van azzal, hogy a Tesla által gyártott járművek az egyik legbiztonságosabbak a közúton. A National Highway Traffic Safety Administration, vagyis a nemzeti autópálya közlekedésbiztonsági hivatal által valaha tesztelt legbiztonságosabb autónak a Tesla Model 3 bizonyult az eddigi 900 közül. A második helyre a Model S futott be, míg a bronzérmet meglepő módon a Model X zsebelte be.

Tesla Model 3 piros szemből

Ez nem csupán hihetetlen eredménynek hangzik, hanem az is! Hogy tud egy ilyen fiatal cég mint a Tesla, olyan autókat építeni amelyek biztonságosabbak a nagy gyáróriásoknál, például a Volvo, Mercedes vagy a Subaru? Hiszen ez utóbbiak évtizedek óta arról voltak híresek, hogy milyen stabil, megbízható járműveket készítenek.

A videóban egy YouTuber, Cameron azt fejti ki, hogy valójában az elektromos autók teljes meghajtása biztonságosabb egy ütközés esetén, mint mondjuk egy benzinesé. Míg egy Teslának elöl és hátul nagyobb az ún. gyűrődési pontja, egy hagyományos autónak általában hátul helyezkedik el az üzemanyagrendszere, míg elöl a motorja, az utasok pedig a kettő között foglalnak helyet.

A videóban már korábban elvégzett Tesla töréstesztek vannak bevágva, ahol jól látni, hogyan deformálódik el a lökhárító egy ütközés során. Ami szintén alátámasztja a Model 3 győzelmét az nem más, mint a tető. Elsőre talán azt gondolnád, egy üvegből készült panorámatető sokkal kevésbé biztonságosabb az autók hagyományos lemeztetejénél, de épp ellenkezőleg. A Model 3 tetőpanelei a szélvédőkhöz hasonlíthatók: két réteg edzett üvegből áll, amit egy hőre lágyuló anyag von be, továbbá sokkal merevebbek, mint bármely vékony fémlemez.

Tesla Model 3 hátulja

A Tesla járművek számos további biztonsági funkcióval rendelkeznek. Az elektronikus stabilitásszabályozó rendszere a vállalat elmondása szerint „az egyik legjobb az utakon”. Az ülésekben található súlyérzékelők figyelmeztetik a vezetőt, amikor egy utas nincs biztonságosan becsatolva, illetve az is meghatározható, milyen mértékben, vagyis mennyire erőteljesen nyíljon ki a légzsák ütközéskor. A Tesla járművei csaknem minden vezetéstámogató rendszert tartalmaznak, amely a korszerű járműveken megtalálható, beleértve az ütközésre figyelmeztetést, az automatikus vészfékezést, a sávtartó rendszert, a holttérfigyelőt és egy újabb funkciót, a Red Light Recognitiont, vagyis a piros jelzőlámpa érzékelőt.

Tesla Model 3 dualmotor beltere

Hogy hogyan juthatsz a legegyszerűbben Teslához? Keresd fel Mudri Dánielt, a Magyar Autókereskedőház Zrt. értékesítési vezetőjét (+36-20-366-3447, [email protected]) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Tesla modellre!

Kapcsolódó írások

2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be

További hírek