szombat - 2023. szeptember 23.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

MOL: felelős fogyasztói magatartásra van szükség ahhoz, hogy mindenkinek jusson elegendő üzemanyag

2022. augusztus 10. | 10:38

Az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt a kereslet a hazai töltőállomásokon: a teljes piacon 20 százalékkal, a MOL hálózatában pedig 50 százalékkal nőtt meg a forgalom.

Túl azon, hogy a kereslet nem csökkent a hazai kutakon, sőt, a kínálati oldalon több nehezítő körülménnyel is szembesültek a szolgáltatók: a külföldi import visszaesett, a régió több finomítója is átmenetileg csökkentett kapacitással működik, valamint a Barátság vezetéken is néhány napja szünetel a kőolajszállítás.

A MOL kiemelte, hogy ha mindenki csak annyit tankol, amennyire feltétlenül szüksége van, akkor jutni fog mindenkinek az üzemanyagból. A nyári turizmus és a mezőgazdasági munkák is növelik a fogyasztást, miközben az import visszaesett (korábban a hazai kutakon értékesített üzemanyag 30 százaléka importból származott). Jelenleg több hétre elegendő tartaléka van a MOL-nak, így ha mindenki betartja a kutak tankolási limitjét, nincs ok a pánikra.

Kútoszlop
Kép: MOL

„A közös érdekünk, hogy mindenhol legyen elegendő üzemanyag, a jelenlegi helyzetben pánikvásárlás helyett szolidaritást kell vállalnunk egymással. Minden egyes tankolásnál gondolnunk kell a többi fogyasztóra, akiknek reggelente útra kell kelniük, hogy el tudják végezni a napi teendőiket. Arra kérjük az ügyfeleinket, hogy maximum 50 litert tankoljanak: ha mindenki csak annyit vásárol, amennyire szüksége van, lesz elegendő üzemanyag az országban" - mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

MTI

Ezek lesznek az új fizetős parkolási zónák Budapesten Nem érkezik orosz olaj a Barátság vezetéken, kiderült, meddig elég a Mol tartaléka

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!