2022. június 25. | 18:42

Akad olyan autós, aki egy literrel túllépte az 50 literes korlátot, és a tankolás teljes költségét piaci áron kellett kifizetnie.

Pénteken korlátozást vezetett be a Mol, amely szerint a hazai töltőállomásokon legfeljebb 50 liternyi üzemanyagot lehet tankolni hatosági áron egy tranzakció alkalmával, magyar rendszámos, magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba. Volt olyan, aki túllépte a korlátozást, mivel a kutak töltőoszlopai nem voltak felkészítve a módosításra. Az ilyen autósoknak a teljes tankolás költéségt piaci áron számolták fel, ami 800 forint környékén alakul szemben a hatósági áras 480 forintos literenkénti árral.

Mivel nem kizárólag az 50 liter fölötti mennyiséget fizettették meg ezen autósokkal piaci áron, hanem a teljes tankolását árát, így óriási különbséget jelenthet egyetlen liter is. 50 liter 95-ös benzin ugyanis 24 480 forintba kerül, 51 liter viszont a szabályok szerint a holtankoljuk.hu átlagárával 778,9 forintos literenkénti átlagárával számolva 38 945 forint. A különbözet 14 465.

Mol benzinkút
Fotó: Depositphotos

Az RTL.hu beszámolója szerint a Mol folyamatosan állítja át a kútoszlopokat, a várakozások szerint a mintegy 470 töltőállomás mindegyikével a jövő hét első felében fognak végezni. Aki szeretné elkerülni a kellemetlenségeket, jobb, ha odafigyel és 50 liter előtt visszateszi a töltőpisztolyt a helyére.

A Mol kártalanítja azokat, akiknek piaci áron számolták fel magyar rendszámja és forgalmi engedélye ellenére a tankolását, ehhez a Mol ügyfélszolgálatán kell jelentkezni.

Nyitókép: Depositphotos

RTL.hu, Vezess