2022. szeptember 07. | 10:04

A 31 éves férfi nem csak ittasan vezetett miközben gépjárművezetéstől már korábban eltiltották, de az általa okozott baleset helyszínéről azonnal elhajtott, később erről elég abszurd magyarázatot adott a rendőröknek.

A rendőrség most fejezte be a nyomozást és adta át az iratokat az ügyészségnek egy 2021. április 5-ei ügyről. Egy 31 éves férfi figyelmetlenségből az előtte szabályosan haladó motorosnak ütközött, amikor az forgalmi okokból megállt. A motoros az előtte szintén szabályosan közlekedő járműnek csapódott, de a vétkes sofőr ahelyett, hogy segítséget nyújtott volna, elsietett a helyszínről. Később visszament a helyszínre, ahol az általa okozott balesetben a motor utasa könnyebben, míg sofőrje súlyosan megsérült.

Kép: Police.hu

Bár állítása szerint vezetés előtt alkoholt nem fogyasztott, az igazságügyi vegyészszakértő a vérminta alapján kimondta, hogy a férfi vérében alkohol volt. Ez azért súlyosbította a helyzetet, mert a férfit korábban már eltiltották járművezetéstől, de a segítségnyújtás elmulasztása sem volt enyhítő körülmény. Utóbbi cselekedetét azzal magyarázta a rendőröknek, hogy mosdóba sietett, azért nem állt meg segíteni a motorosoknak.

A férfi ráadásul azt állította, hogy ő nem hibás, a baleset azért történt, mert a motoros kihajtott elé. Pontos ítélet később várható, jelenleg a rendőrség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásait befejezte, innentől az ügyészség dönt.

Police.hu, Nyitókép: Depositphotos