Most akarsz jogsit szerezni? Akkor ennek a hírnek örülni fogsz!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-13, 08:26

Gyorsabban lehet majd jogosítványhoz jutni.

A korábbi 6-8 hét helyett mostantól jellemzően 2 héten belül vizsgaidőpontot kapnak azok az emberek, akik szeretnék letenni a jogosítványt, közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus elmondta, hogy idehaza évente 240 ezren próbálnak jogosítványhoz jutni, ezért létrehozták a Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpontot, hogy tovább egyszerűsödjenek a bürokratikus folyamatok.

Egymásra dobált vezetői engedélyek felülről fotózva

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ennyivel nem érte be, ugyanis célul tűzte ki azt, hogy 2020 áprilisára valamennyi kirendeltségen lehetővé váljon a bankkártyás fizetés. Kedden az ország legforgalmasabb kirendeltségében, az újbudai Petzvál József utcai telephelyen már be is vezették a bankkártyás fizetési lehetőséget.

2020 második felétől az online bankkártyás fizetés is elérhetővé válhat a vizsgázók számára, legalábbis Schanda Tamás azt mondta, hogy ők nyitottak erre a megoldásra is.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját:

MTI

Kapcsolódó írások

vezetői engedély
2019. április 24.
A kézzelfogható jogosítvány megszűnése, átalakulása mellett a személyi igazolvány is megújul, továbbá a gyászbejelentés és a házasságkötés adminisztrációjában is változások lesznek
Gyalogkakukk
2019. november 28.
2021-től még gördülékenyebben lehet vezetői engedélyhez jutni.

További hírek