Most akkor mégsem szünteti meg a V12-est a Mercedes?

Közzétéve:
2019-11-29, 09:40

Az autógyártó elnöke szerint az S-osztályban tovább él majd a motor.

Korábban már kiderült, hogy a Mercedes-AMG az S65 Final Edition modell bemutatásával méltó módon búcsúztatja a kifutó limuzint, mielőtt még hivatalosan bemutatnák a következő generációt. Akkor arról szóltak a hírek, hogy ezzel a modellel a V12-es motort is nyugdíjba küldik, ez az intézkedés pedig a szigorodó környezetvédelmi normák számlájára volt írható. Helyette pedig egy V8-as motorra alapuló hibrid-rendszert mutatnak majd be az új S-osztályban.

2019-es Mercedes S65 Final Edition elölről

Most azonban azt nyilatkozta a Mercedes vezetője, Ola Kallenius, hogy a V12-es motor mégis tovább él majd az S-osztály csúcsváltozatában. A következő szériát jelenleg is tesztelik, mielőtt 2020-ban hivatalosan is bemutatják. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy milyen módosításokat végeznek a 6,0 literes V12-es blokkon, ám az sincs kizárva, hogy ezt is egy mild-hibrid rendszerrel építik majd egybe a kisebb károsanyag-kibocsátás érdekében. Talán az is közrejátszik ebben, hogy a BMW 7-es sorozatában is lesz V12, így a Mercedes sem akart hoppon maradni egy „csak” V8-as motorral.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Mercedes C 63 AMG Black Series
2020. február 02.
A Mercedes-AMG műhelyének legbrutálisabb és legexkluzívabb termékeinek számítanak a Black Series modellek, 500 lóerő alatti teljesítmény itt szóba sem jöhet!

További hírek