Most először megörökítve: Mercedes-AMG GLA 35, GLA 45

Közzétéve:
2019-08-09, 11:17

Az AMG-család legkisebb crossoverei 302 vagy akár 416 lóerős teljesítményre is képesek lehetnek.

Mostanság jelentek meg paparazzi fotók az akár hét személy szállítására is alkalmas GLB-ről, amelyből a márka tuningrészlege AMG 35-öt és 45-öt is készít, csakúgy, mint a szóban forgó, újgenerációs GLA-ból.

AMG GLA matricázva

A 2020-as modellévre tervezett GLA az álca ellenére szofisztikáltabb kialakítással bír, AMG öltözékben pedig még kívánatosabb lehet. Függetlenül attól, hogy melyik változatról beszélünk (35 vagy 45) a nagyobb kipufogóvégek, nagyobb kerekek és maga a szélesebb test ad visszajelzést arról, hogy az ott a képen bizony nem az átlagos GLA!

Noha sajnos nem látni az autó utasterébe, egy jelenlegi AMG 35, vagy 45-ös modell beltere azért sok mindent elárulhat. Feltehetőleg sok lesz a hasonlóság az A35-ös vagy a CLA45 kabinjával.

A GLA35 és a GLA45 egyaránt egy 2,0 literes turbófeltöltős benzinmotorral funkcionál, előbbi 302 lóerővel, utóbbi 382-vel bír. Valószínűleg a 45-ből „S” fémjelzésű példány is lesz, 416 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal.

2021 AMG GLA matricázva, oldalról

A széria minden tagjának részét képezi az összkerékhajtás és a duplakuplungos automata váltó, viszont a 45-ös modellek egy sebességfokozattal többet kínálhatnak majd, mint a GLA35.

Forrás:

További autós hírek

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország legnépszerűbb autója, a 2018-as komolyabb ráncfelvarrás után ismét megújul egy kicsit. Zöld rendszámot nyilván nem…

Olvasónk a szokásos, jogos mondattal nyomatékosította üzenetét: “Egy ilyen manőverért engem a helyszínen megbírságoltak volna” Igen ám, de most a…

Olvasónktól kaptuk a felvételt és a történetet. Ez a baj emberek! Senki nem akart direkt rosszat. A reakció viszont szinte…

Bűnügyi feladatai ellátása után szolgálati gépkocsijával indult vissza Üllőről fővárosi szolgálati helyére egy Pest megyei nyomozó, amikor a Budapest 10.…

Számos alkalommal posztolunk hazai büntetőfékezős eseteket is. Semmilyen előzmény, ami a közlekedésben ért sérelem, nem lehet indok arra, hogy efféle…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
Mercedes-AMG Project One prototípus versenypályán
2018. szeptember 20.
Lencsevégre kapták a Mercedes-AMG Project One-t, álcázva egy angliai tesztpályán. Ha minden jól megy, rövidesen már közútra is felmerészkednek a szörnyeteggel!
2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!